Svenska

Nintendo behöver styra upp sin Eshop!

Skrivet av Jeppman97 den 1 september 2018 kl 15:11

De som läst mina få, högst spontana bloggar genom åren vet att jag tycker mycket om Nintendos spel och det de bidrar till spelvärlden. De har en fantastisk känsla för kvalitet och genuin, rolig underhållning. De bygger också primitiva operativsystem, som dock är oerhört enkla att lära sig. Saker som jag anser är uppskattade.

Men det finns ett antal saker de inte riktigt kan. En av de är online spelande på ett vettigt sätt där skon för mig klämmer vid röstchatt. Jag förstår att Nintendo troligtvis gör detta för att hålla nere all den otroliga mängd näthat som florerar idag, men att man inte ens kan chatta ordentligt med kompisar är bara löjligt.

Det jag dock har störst problem med är deras Eshop i sitt nuvarande skick. Nintendo Switch har enorma mängder spel MEN den största delen är ren och skär koncentrerad skit. De guldkorn, tredjepart-AAA och förstapartsspel som borde framhållas liksom drunknar i ett hav av primitiva indie titlar, portade mobilspel och liknande. Det börjar nästan likna Steams butik (där dock den stora skillnaden är att de har ett välfungerande söksystem, Eshopen har det inte).

I mitt tycke bör Nintendo införa någon form av kvalitetskontroll innan man får tillåtelse att släppa sina spel på plattformen, och man bör också göra den enklare att söka sig igenom. Som det är nu ser man inte skogen för att alla träden skymmer dvs de bra spelen försvinner i havet av smörja.

Förhoppningsvis råder onlinetjänsten de ska släppa i mitten av september bot på detta, men det återstår såklart att se. Klart är i varje fall att vissa spel riskerar att helt förbises i det skick som Eshopen är i nu. Och det gagnar i slutändan varken oss gamers eller företaget själva.

Vad anser du om Nintendos Eshop på Switch?

HQ