Svenska

Tung men ihopklumpad spelhöst för Nintendo switch!

Skrivet av Jeppman97 den 1 juli 2019 kl 13:56

E3 dammet har precis lagt sig till sist och jag måste säga att jag var nöjd med året. Det var definitivt inget vidare att Sony inte medverkade, men det kompenserades av att Nintendo brassade på med 40 minuter i ett rasande tempo. Dessutom: Square Enix uppvisning att Final Fantasy VII remake var fullständigt makalös. Jag var nästan mållös efter uppvisningen, och det är sällan det händer idag.

Däremot började mitt huvud att spinna lite och jag måste ändå ställa lite frågetecken kring Nintendo strategi. Våren har varit oerhört klen, och det har gjort att det knappt har spelats på Switchen till förmån för PC:n. Nu brassar man istället på med den på pappret tyngsta spelhösten man haft på mycket länge. Och det är inte vilka spel som helst, utan det är stora spel, långa spel och framförallt är de flesta anpassade för solospelaren.

Redan nu i sommar tjuvstartar det med hett efterlängtade Fire Emblem: Three houses som helt inriktar sig på singleplayerupplevelsen med en på förhand monumental kampanj. Och därefter fortsätter det.

Pokémon Sword and Shield är för egen del blytungt, Zelda: Links Awakening ser härligt mysigt ut, Luigis mansion 3 blir säkert ruskigt bra. Lägg till en stor dos tredjepart med Astral Chain och Daemon X machina, Doom med flera. För egen del är jag mest intresserad av att se vart Switch versionen av The Witcher 3 kommer att stå och hur mycket stryl den tagit. Men är det någon som ska klara av att göra en bra portning så är det under ledning av CD Projekt Red och förhandsinfon skvallrar om att det blir påkostat.

Oavsett så är hösten sprängfylld av heta spel, medan resten av året nästan har legat i stiltje. Hade det inte varit bättre att försöka sprida ut sina stora spelsläpp en aning för att på så sätt försöka få lite mer kontinuerligt snack om enheten? Jag vet faktiskt inte, men klart är att hösten ser makalöst het ut för Switch, om än en aning ihopklumpad. Hur det blir med facit i hand har jag ingen aning om, men får jag gissa så är risken stor att det släpps för många stora titlar på för kort tid och att de tar stryk av varandra.

Vad tror du om Nintendos spelhöst?

HQ