Svenska
Spel som jag kan spela enbart för musiken #2

Spel som jag kan spela enbart för musiken #2

Skrivet av Jeppman97 den 2 september 2019 kl 17:59

Va? Redan ett nytt blogginlägg om musik. Jodå, det stämmer. När tankarna väl rinner till, ja, då är det bäst att ta vara på dem.

Jag kom på mig själv med att nynna på utomordentligt stämningsfull låt på jobbet idag, och jag kunde för tillfället inte sätta ord på vart den kom ifrån. Likväl kunde jag hela melodin och till och med lite av texten (som är skriven på skotskt galliska). En aning frustrerad satte mitt huvud igång och mala, och min hjärna tänkte inte ge sig förrän låtens ursprung var påkommet.

Efter jobbet var jag ute och löpte. Skogen och vägen kantades av gröna granar, mossa och gräs samtidigt som solens strålar underskönt letade sig ner på grusvägen. Luften var klar, naturen lugn och det enda som ackompanjerade mig på vägen var mina egna flåsanden. Helt ensam sprang jag på vägen utan komplicerade tankar mer än att sätta höger ben framför vänster och vice versa.

DÅ! Då kom jag på det. Melodin jag hade haft i huvudet var ju för fasen The Fields of Ard Skellig, en av de bästa musikstyckena, enligt undertecknad, som överhuvudtaget har lämnat en kompositörs huvud. Inte blir det sämre när låten också tillhör mästerliga The Witcher 3: Wild Hunt. Det var så mycket som verkligen klaffade för CD Project Red med detta projekt och något de verkligen lyckades med var spelets musik som hade en säregen identitet samtidigt som musiken passade som handen i handsken i resten av hantverket.

När den lilla segelbåten rullar ut från någon av hamnarna i Skellige, med sällskap av ljuva solstrålar speglandes i vattenytan tillsammans med frusna skogar och mäktiga berg vid horisonten, samtidigt som Fields of Ard Skellig brakar loss i högtalarna och sången går lös, ja då är spel som allra bäst! Mäktigt är bara förnamnet. Fantastiskt är ett annat överflödigt superlativ. Det här är en upplevelse som alla gör sig en tjänst att uppleva, och som inte bara står ut i spelvärlden som en stilstudie i hur man porträtterar världar, utan i all media.

Lyssna och njut!

https://www.youtube.com/watch?v=gokhBJWSjeM

HQ