Svenska

Spel jag kan spela enbart för musiken #4

Skrivet av Jeppman97 den 21 februari 2020 kl 09:38

Det var ett tag sedan jag skrev på den här, än så länge, korta bloggserien. Men nu infann sig skrivarlusten återigen och efter ett djupdyk i det oändliga musikarkivet på internätet så har jag kommit fram till ännu mer härlig spelmusik som det bara inte går att vara utan. Så, efter att ha avverkat bland annat Far Cry 1 och Donkey Kong Tropical Freeze så går vi nu utan vidare omsvep vidare till nästa spel.

Då är ju såklart frågan: Vad blir dagens spelmusik? Jo, dagens spelmusik tillhör ett spel som jag har lagt okristligt många timmar på genom mina år. Som spelserie sett så är det den överlägset största tidsslukaren av alla för undertecknad och varje del har klockat in på minst hundra timmars speltid (vissa av delarna har betydligt mycket mer speltid än så). Serien jag snackar om är ingen mindre än Pokémon. Det är alltid något som har tilltalat mig i den serien och även om det definitivt går att argumentera för och emot hur långsamt serien utvecklats så finns där alltid en känsla av kvalitet i dem. Och! De har alltid varit förärade fantastiskt bra musik.

Denna musik blir knappt bättre än i Pokémon Heartgold & Soulsilver. Dessa delar räknas ju av många än idag vara de ultimata spelen i serien och det är inte svårt att förstå varför. Större delen av Kanto-musiken är tillbaka, men det är främst styckena i Johto- regionen som har etsat sig fast. Därför kunde jag inte välja enbart ett stycke, utan valde att ta med hela tre stycken.

Först ut är Azalea town (https://www.youtube.com/watch?v=CSI3sjAl4tE&list=PL7907A37E9C7E4F7D&index=32) som likt inget annat stycke i spelet symboliserar den där riktigt gemytliga lilla byn.

Goldenrod City (https://www.youtube.com/watch?v=WB1nJq5V828&list=PL7907A37E9C7E4F7D&index=40) är egentligen samma stycke som när man cyklar, men jag tycker helt klart det lugnare tempot är till dess fördel.

På Route 47 (https://www.youtube.com/watch?v=cRQ2leqbnPY&list=PL7907A37E9C7E4F7D&index=77) spelas detta vackra tema när man springer förbi ett magnifikt vattenfall. I Spelet börjar man på allvar komma långt och därför passar detta så oerhört bra vid just detta tillfälle.

Vad anser du om soundtracket i Pokémon Heartgold?

HQ