Svenska
Blog
Björnar, vattenskotrar och underbar musik

Björnar, vattenskotrar och underbar musik

Innan den här veckan började hade jag inte en susning om vad Wave Break var för något. Jag visste som exempel inte att Wave Break var ett indiespel utvecklat av Funktronic Labs, och jag visste verkligen inte att äventyret gick ut på att ratta björnar sittandes över framrusande jetskis samtidigt som man kan utföra Tony Hawk-tricks samt skjuta varandra med diverse krutpåkar. Enda anledningen att jag numera känner till Wave Break, och ska tvinga er att bli lika upplysta, är faktiskt spelets soundtrack.

Jag är nämligen ett relativt stort fan av såväl Ollie Wride som Michael Oakley, och när jag fick höra att dessa båda 80-talskämpar hade slagit sina kloka huvuden samman för snickrat ihop låten "Wake Up!" till nämnda björn-jetski-lir blev jag väldigt nyfiken - en upprymdhet som sedermera skulle visa sig vara väldigt berättigad. För musikkreationen i frågar osar av den där patenterade och luftiga framtidstro-känslan som ständigt var närvarande i ljudbilder för 30+ år sedan, och låtens refräng fläker därtill ut sig likt en skål av extrasockrade nostalgi-frukostflingor i hörselgångarna vilket gör det snudd på omöjligt att inte känna glädje, äventyrslusta och välbehag medans man försöker hålla fötterna i styr.

Jag vet slutligen inte hur bra spelet Wave Break är för stunden (titeln finns ute till Stadia och ska släppas till konsoler och PC inom kort), men om musiken är en indikation om vart kvalitén ligger så lovar det väldigt gott i alla fall.

Lyssna här!

HQ