Svenska
Blog
Bon Jovi, Danger Danger, en smula W.A.S.P. och en skvätt Toto

Bon Jovi, Danger Danger, en smula W.A.S.P. och en skvätt Toto

Det var verkligen inte igår som jag tipsade om ny musik, i alla fall inte såhär i textform. Efter att ha hört debutvaxet från en ny, extremt lovande och tillika schweizisk rockkvintett känner jag mig dock mer eller mindre tvingad att lämna min blogg-exil för att sprida lite musikaliskt örongodis. So here goes...

Fighter V lanserade nämligen häromdagen sin jungfru-skiva betitlad Fighter, och jag skojar inte när jag säger att man suttit med hörlurarna fastklistrande runt öronen sedan i fredags och bara toknjutit av denna hårdsmattrande kärleksförklaring till forna storhetstider. För här snackar vi om sann 80-tals hårdrock där hårspays-osande passion blandas med en rejäl mängd kompetens i såväl låtskriveriet som utförandet.

Tänkt er en medryckande hörselgångs-struder bakad med Bon Jovis Runaway-platta som grunddeg, och där fyllningen är smaksatt med Danger Dangers sliskighet, Warrants luftiga ljudbild och en sångare som låter som Blackie Lawless betydligt snällare och mindre demoniska brorson (men med samma typ av korvstånkande rasp-stön i rösten). Resultatet är en snuskigt välkomponerad rockplatta innehållandes extremt få dalar att snava runt inuti , men med desto betydligt fler alptoppar att fästa triumferande intresse-flaggor ovanpå. Att sen försöka välja favoritlåtar bland de tolv spår som erbjuds är avslutningsvis mer eller mindre omöjligt men "Frontline" demonstrerar förmodligen den tidiga Bon Jovi-eran allra bäst med sina bakgrundssvävande keyboard-slingor, samtidigt som ultra-catchiga "Headlines" adderar en rejäl skvätt Toto-magi till mixen med dess Rosanna-doftande blåssektioner och sensuella saxsolon. Lyssna här, och sen här!

HQ