Svenska
Blog
Jobb, karantän, och Nindies

Jobb, karantän, och Nindies

Skrivet av Jollen den 18 mars 2020 kl 23:28

Det är inte speciellt kul att vara i Stockholm just nu. Snabbare än Sonic springer hinner detta förbaskade virus sprida sig kring storstadens gator känns det som. Det var inte länge sedan jag naivt och slaviskt körde på med mina vardagsrutiner; vakna, tuben, jobbet, gymmet, hem. Först försvann gymmet, sedan toapappret, och nu jobbet. Eller tja, kontoret rättare sagt. Jag ska inte klaga då jag har turen att kunna arbeta hemifrån. Det är högsäsong på revisionsbyråer så jag sitter åtminstone inte arbetslös.

Nu har det endast gått två dagar sedan jag blivit tvångsbelägrad i mitt hem men jag håller redan på att bli smått galen. Och detta ska pågå i en månad? Nä, tacka vetja veckans (första) höjdpunkt: Nintendos egna showcase för indiespel.

Visst saknar jag en fullfjädrad direct, men Nindies-streamen häromdagen bjöd på ett par riktiga guldkorn som såg smarrigare ut än fladdermussoppa. Hello Games kommande The Last Campfire, Dark Souls-inspirerade Eldest Souls, superläckra Blue Fire och Baldo som påminner mig om valfritt Studio Ghibli mästerverk.

När Nintendos kalender nu gapar tomt av annonseringar var det verkligen välkommet med en späckad Nindies Direct. Förhoppningsvis försvinner virus, skogsbränder och allt annat skit innan ekonomi och jag konkar fullständigt så kan vi alla få börja njuta av ett, vad som verkar bli, mycket spännande 2020.

HQ