Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

En trave snabba tankar

Skrivet av Jonas den 21 september 2017 kl 03:33
This post is tagged as: Övrigt

• Punisher på Netflix - Jag tror detta kommer bli helt vansinnigt bra. Men även kortvarigt. När Disney nu startar egen streamtjänst får jag förmoda att Netflix inte är lika pepp på att marknadsföra Marvel åt dem eftersom allt lär hamna där förr eller senare.

• Nya Tomb Raider-trailern - Vi hade en vild diskussion på Skype igår i redaktionen om nya Tomb Raider-trailern. Filmen alltså. Några gillar, några gillar inte. Jag hör till sistnämnda och tycker det ser alldeles för bedrövligt risigt ut. Gillar verkligen Vikander, men.... näh!

• HTC U11 - Det fick bli en HTC U11 när jag nyligen bytte mobil. Och efter två veckors användande är jag direkt kriminellt nöjd. Kameran är alldeles ohyggligt bra (den har prisats ohyggligt i recension, och är värt vartenda superlativ) och ljudet likaså. Batteriet räcker längre än förväntat, skärmen är skitbra, designen är snygg och den tryckkänsliga ramen fiffig. Rekommenderas till dig i mobilköpartankar. Sambon blev så inspirerad av hon handlade en egen.

• Octopath Traveler-demot till Switch - Starta omedelbums din Switch och ladda hem Octopath Traveler-demot. Jag blev tipsad av gamle Gamereactor-medarbetaren Mikael Sundberg och kan bara slå fast att Sunken hade rätt (händer inte ofta!), det här kommer blir så fruktansvärt bra.

• Fotbollssäsongen är underbar - Patriots är väl favoriter som vanligt, men Brady börjar bli gammal, tror det här blir hans sista säsong. Atlanta Falcons och Carolina Panthers är istället lagen vi ska hålla utkik efter, även Pittsburgh Steelers kan bli rysligt farliga. Njuter varje sekund av denna överlägsna TV-sport och har schemalagt livet för att kunna klämma in så många matcher som möjligt under veckorna.

• Star Wars Destiny - Varit sugen på kortspelet Star Wars Destiny? Sedan en vecka finns ett start-kit för två spelare som fungerar som klockren inkörsport. Gillar du Star Wars och kortspel tycker jag helt klart att du ska kolla in. Vi är många som spelar och det är frekventa turneringar runt om i Sverige samt ett väldigt roligt community.

• Spel jag inte ser fram emot - Säg Death Stranding, Super Lucky's Tale eller Assassins Creed Origins och jag kommer visa dig ett mycket ointresserat ansikte. Tyvärr, jag har verkligen ingen hype alls för dessa storspel.

Ladda hem Octopath Traveler-demot till Switch. Det är du värd.

Trött på loot och boosters

Skrivet av Jonas den 20 september 2017 kl 02:29
This post is tagged as: DLC

Antar att man kan sortera in detta under kategorin "aldrig nöjd" men jag börjar känna mig dödligt leds på konceptet med att inkludera loot och boosters i alla spel numera. I grund och botten är det en annan variant på att behöva betala för expansioner, vilket är en horribel metod som gör att man ofta inte kan spela med sina vänner eller får svårare att hitta folk att spela med, men som fått eget liv och idag används från actionspel till racing och strategi.

Idag är de flesta nog ganska medvetna om att det inte är rimligt att betala 500 kronor för ett spel och tro att man för det ska få öppna servrar i all oändlighet, som dessutom ska vara kraftfulla, plus utvecklarsupport som ser till att göra ett spel bättre och bättre. Skillnaden mot förr är enorm, ett spel kunde vara några kilobyte medan de idag ledigt klockar in 100 gigabyte i de värsta fallen. Felpotentialen ökar med varje ny etta/nolla som läggs till i koden.

Då fanns heller inte onlinestöd, eller miljontals spelare som via sociala medier beklagade sig om buggar de hittat och som måste fixas.Kort sagt, mer pengar än startkostnaden måste in, och just nu är det sälja boosters som regerar. Boosters som sedan ger små eller stora fördelar i spelet och kosmetika. Ett slags dolt 'pay to win'-system i väldigt många fall.

Jag önskar helt enkelt att det satsades hårdare på säsongspass. Låt det kosta vad som behövs, och sedan kan jag få slippa öppna boosters och bara få ett komplett spel direkt med allt jag behöver och lite till. Jag är mer än tacksam över att de flesta tycks ha fattat att allt spelbart DLC bör vara tillgängligt för alla, men den rådande lösningen just nu känns småaktigt girig, monotont tråkig och faktiskt även en smula barnslig.

Köpa, öppna, köpa, öppna och köpa... låt mig slippa detta.

E.T. och Lara Croft

Skrivet av Jonas den 19 september 2017 kl 03:05
This post is tagged as: Film

Jag ser fram emot den nya Tomb Raider-filmen, det gör jag. Detta trots att kombinationen av TV-spel och film inte alltid varit den bästa (stryk "inte" och byt "alltid" mot "aldrig). Jag gillade rebooten av spelserien, jag gillar Alicia Vikander och allt jag hört om filmen lovar gott. Men även solen har sina fläckar.

Nu har den första filmpostern släppts och jag undrar vem som släppt igenom den. Det är som att någon klippt och klistrat Vikanders huvud på en kropp som kanske/kanske inte tillhör henne, och som ursprungligen gjorde något helt annat än att titta i profil mot kameran. Min spontana reaktion är, snarare än att det är tufft och coolt (eller 'fränt' som vi numera säger på redaktionen), att poserandet och vinkeln får mig att tänka på en kombination av E.T och Elites i Halo-serien.

Nu är ju det en kanonrulle såklart och jag älskar E.T. och Halo med passion, men... ja... det känns inte riktigt rätt. Kolla in bilden här nedan och berätta vad du tycker.

En extra terrestrial-vinkel på nacken för Vikander.

Pizza och glass i drivor

Skrivet av Jonas den 14 september 2017 kl 13:27
This post is tagged as: Resa

Relativt nyss hemkommen från en långweekend i Italien. Jag och närmsta vännerna reser utomlands en gång per höst för att ha kul och efter närmare 20 år av denna tradition har det blivit en del på mitt rese-CV (och då reser jag ändå en del annars med eftersom det är en stor hobby). Den här gången föll valet på Milano, av goda anledningar. Bokstavligt talat. För Italien är matkärlek så det stänker om det.

Efter gediget surfande hittade vi två kanonfina pizzarestauranger och jag har tryckt i mig lufttorkade charkuterier på tämligen motbjudande premisser. Det har även slunkit ned gelato i ett sådant tempo att jag hann bli sådan stammis på ett hak under loppet av fyra dagar att gubben bakom kassan visste vad jag ville ha mot slutet utan att jag bad om det. Dessutom hann jag med att käka vad jag måste kora som den bästa macka jag någonsin ätit i Milanos finare kvarter.

Jag tänkte inte komma med några resetips annat än att den som tar sig hit absolut bör ta tåget och åka till Como, en löjligt vacker stad på gränsen mot Schweiz med alperna runt knuten. Passa på att ta linbanan upp i bergen och besök de äldre stadsdelarna samt drick massor av caffè americano på de mysiga fiken.

Gamnacke och utsträckt selfie-näve. Jonas Mäki i Milano.

Mot Marios hemland

Skrivet av Jonas den 7 september 2017 kl 02:45
This post is tagged as: Resa

Nej, någon rörmokare är Mario inte längre, men italienare är han allt fortfarande. Exakt hur man bäst reser mellan Italien och Svampriket vet jag inte, men jag kan med säkerhet säga att jag i eftermiddag reser från Sverige till Italien. Milano för att vara mer exakt.

Orsaken är allmän trivsel med goda vänner som jag hängt med sedan Hedenhös dagar, som de flesta dessutom har väldigt god resvana (för min egen del är denna resa tionde gången Italien besöks - ett land jag alltid vill tillbaka till). Varenda liten sevärdhet har därför prickats in elegant på förhand, liksom restauranger vi måste besöka för att hinna med bästa tänkbara seafood, pizza och pasta.

Bra brädspel är nedpackade liksom Switch med Mario Kart 8, Pokken DX (recension kommer!), Bomberman och Overcooked samt fyra Joycons. Här hemma har hösten dragit igång på allvar och i Milano väntar 25 graders värme, vilket också känns helt okej. Jag är tillbaka på torsdag nästa vecka, ser jag Mario lovar jag selfie-bevis.

Världens rimligen mest kände italienare på sin tama ödla.