Svenska
Blog

Våldsamt sugen på Metro Exodus

Skrivet av Jonas den 14 februari 2018 kl 01:40

När det kommer vet vi inte riktigt, men det ska enligt uppgift ske i år. Jag talar såklart om lanseringen av Metro Exodus. De båda föregångarna var fantastiska spel, och enligt min ringa mening förtjänt av att upptäckas av betydligt fler spelare än vad som skedde. På flera sätt så påminner 4A Games mig om CD Projekt Red vars Witcher-spel heller aldrig fick försäljningen de förtjänade innan del tre kom.

Spelet som blev det verkliga genombrottet. Möjligen har de haft det svårare som öststatsutvecklare, men det är egentligen inget jag faktiskt har på fötterna för att uttala mig om. Men jag misstänker att Metro Exodus kommer kunna bli tredje gången gillt även för 4A Games, för nu kommer det bli stort på riktigt. Jag verkligen älskar hur de bygger öppna spelvärldar med linjär story, så jag faktiskt ska från punkt A till B, men kan kosta på mig att hitta på lite hyss och utforskande däremellan.

Sedan får jag en ny öppen värld medan äventyret fortskrider. Jag hör till alla de som är lite trött på att få gigantiska spelvärldar slungade mot mig som kommer ta hundra timmar att utforska, och såhär på förhand låter Metro Exodus-varianten helt skräddarsydd för mig och säkert många andra med. Kan de bara fortsätta berätta en lika dystopiskt otäck historia och behålla den mästerliga designen så kan detta bli precis hur bra som helst.

Våldsamt sugen på Metro Exodus

Spelade du de tidigare Metro-spelen och vad tyckte du isåfall om dem?

HQ