Svenska
Blog

Mortal Kombat på E3?

Skrivet av Jonas den 11 maj 2018 kl 14:32

Jag har med viss oregelbundenhet spelat Mortal Kombat X ända sedan det släpptes för drygt tre år sedan. Det var bra redan när det kom och har sedan undan för undan byggts ut med relevanta patchar, suveränt DLC och idag skulle jag säga att det är ett direkt skitbra spel. Ett av väldigt få västerländska fightingspel som verkligen underhåller och har ett välfungerande och balanserat spelsystem med bra djup.

För mig råder ingen tvekan om att Midways konkurs var det absolut bästa som hänt serien. Den var verkligen i risigt skick på slutet och något folk skrattade åt, men med Warners pengar och kompetent ledning har det blivit något helt annat. Japanska fightingspel får ursäkta, men jämfört med Mortal Kombat X och Injustice 2 ser storheter som Street Fighter V och Tekken 7 snudd på primitiva ut - både vad det gäller grafik, innehåll och singleplayer (versus är givetvis det viktigaste, men det är så subjektivt att jag hoppar över det när jag staplar fakta).

Därför blir jag närmast tröstlöst glad över att det verkar som om Ed Boon planerar att släppa ett nytt Mortal Kombat under hösten. Jag hoppas Netherrealm Studios vågar lämna en del figurer bakom sig nu eftersom de introducerade avkommor i förra spelet och vågar satsa på helt nya ansikten. Det är såklart kul med gamla favoriter, med nya legender behöver också födas.

En annan sak jag hoppas på är att de fortsätter vara lika fullständigt orädda med fatalities. De i förra delen var verkligen magiskt kreativa och sanslösa, och jag vill se mer av den varan. Jag skulle väldigt gärna vilja se tagteam-stöd också så två personer kan spela mot varandra och bytas av allt eftersom. Vidare hoppas jag att de fortsätter med sina gästkaraktärer med skräckteman. Passar som handen i handsken och är ett roligt tillägg. Figurer jag hoppas gästspelar är The Crow, Michael Myers, Pinhead och Terminator. Jag skulle heller inte ha något emot wrestlaren Undertaker som passar väl in i detta gäng.

Hoppas även på två versioner av spelet. En ordinarie med alla karaktärer och en free to play-utgåva. Sistnämnda med två karaktärer valbara som roteras varannan vecka. Ungefär som Killer Instinct fungerar, något som lett till ett väldigt levande community online. Sedan kan den som satsar på gratisversionen köpa de karaktärer denne vill ha, medan de som köper fullpris får allt, inklusive singleplayer och lokal verus..

Till sist skulle jag vilja se stöd för turneringar och liknande så man lätt kan arrangera sådant, både för den som vill spela med vännerna hemma eller online. Det skulle förmodligen även göra spelet mer esportkompatibelt och borde alltså ligga i Netherrealms intresse.

Mortal Kombat på E3?

Vad hoppas du på i nästa Mortal Kombat?

HQ