Svenska
Blog

Kan verkligen rekommendera Star Wars Destiny

Skrivet av Jonas den 25 juli 2018 kl 16:17

Efter att ha spelat Doomtrooper, Magic the Gathering, Illuminati, Overpower, The Crow och ett flertal andra samlarkortspel lade jag karriären på hyllan. Inte för att det inte var kul - utan för att det blev för dyrt. Först 20 år senare har jag på nytt hakat på konceptet med Star Wars Destiny, och det tack vare att Fantasy Flight Games lyckats skapa ett spel som faktiskt inte kostar så mycket att spela.

Till skillnad från många andra liknande kortspel finns otaliga vägar till framgång och det existerar inget självklart recept mot toppen. Det finns heller inga förbjudna kort och väldigt få som i efterhand behövt justeras. Nu har precis expansionen Way of the Force släppts och spontant verkar det som att succén för spelet fortsätter.

Den här gången har vi fått en väldigt annorlunda variant på Luke Skywalker, Snoke som har en förmåga som kastar om spelet rejält samt podracing. Dessutom dräller det av fanservice från bland annat Clone Wars, Rebels och andra legender från Star Wars-världen. Communityt som spelar är väldigt hjälpsamt och det finns gott om grupper, både för hela Sverige och för respektive region på Facebook.

Gillar du Star Wars och brädspel tycker jag absolut du ska testa detta. Grundkonceptet är enkelt; du har 30 poäng att välja figurer för (fler svaga eller färre starka - valet är ditt). Handlar du får mindre får du vissa fördelar. Sedan gäller det att antingen slå ihjäl motståndarnas karaktärer eller att få dem att gå igenom sin kortlek före dig. Lyckas du med något av detta vinner du.

Den stora twisten är att karaktärer och utrustning har tillhörande tärningar, och det blir sedan ett spel med och mot oddsen där du hela tiden tvingas anpassa dig efter vad tärningarna visar. Turen har förvånansvärt lite med saken att göra. Det spelas fullt med turneringar runt om i Sverige (och utrikes), jag brukar försöka ta mig runt och besöka så många jag hinner med och ska åtminstone till Stockholm och Tyskland under hösten.

Både jag och Mattias Frantzén på redaktionen spelar, och jag kan verkligen rekommendera dig att testa. Star Wars-känslan är väl fångad, det liknar egentligen inget annat och lekbyggarmöjligheterna även med små medel är otroliga (mycket tack vare att 30 kort är max i en lek).

Kan verkligen rekommendera Star Wars Destiny

Star Wars Destiny - Ett vansinnigt roligt samlarkortspel.

HQ