Svenska
Blog

Gör en god gärning och släpp fler spel

Skrivet av Jonas den 7 april 2020 kl 01:48

Det är inte alls avsett som en fortsättning på gårdagens blogginlägg, även om coronaförsenade spel fortfarande är temat. För det är trots allt så att mänghder av spel kommer skjutas upp den kommande tiden. Ofta är förklaringen sjuk personal och sämre synergieffekter av att alla jobbar hemifrån. Och det köper jag.

Däremot upplever jag att det finns en ängslighet till att våga släppa spel, att det liksom finns nackdelar på något sätt. Att konserter ställs in är inte konstigt, folk kan/bör inte umgås. Samma gäller för biofilmer. Men det betyder inte att folk slutat konsumera musik och film, tvärtom gör de detta mer än någonsin nu när så många sitter hemma.

Det här gäller även för spelvärlden. Folk spelar just nu mer än någonsin, och detta finns det fina siffror på. Att spel försenas på grund av långsammare utveckling förstår jag såklart och tycker att det är rätt tänkt - men se för sjutton gubbar sedan till att släppa spelen så snabbt det går.

Försäljningen i butik tar säkert stryk till viss del, men många beställer bara ändå och digital nedladdning ökar. Att få nya, fräscha spel hjälper folk att hålla sig sysselsatta och glada hemmavid. Med onlinestöd går det rent av att hänga med polare och ha kul utan den minsta smittorisk. Vi har lirat Mario Kart 8 massor online senaste tiden och bara lagt en mobil med högtalartelefon på och snackat skit med varandra samtidigt som vi spelar.

Spel är den kanske bästa sysselsättningen man kan företa sig med under en kris som denna, och även om jag inser att spel kommer försenas och skjutas upp närmsta tiden (som Minecraft Dungeons och The Last of Us: Part II) - så se till att få ut dem så snabbt det går sedan problemen med utvecklingen är lösta. Det är en av de största välgärningarna utgivarna kan göra för ännu ej smittade som bara sitter hemma och har tråkigt.

Gör en god gärning och släpp fler spel

Coronakrisen har fått folk att spendera allt mer tid med TV-spel, och glädje är den bästa medicinen vid trist isolering.

HQ