Svenska
Blog

Bästa och sämsta Nintendo-konsolen

Skrivet av Jonas den 22 juli 2020 kl 18:52

Hade en grym diskussion med goda vänner nyligen där vi pratade om att alla konsoltillverkare släppt bättre och sämre konsoler. Det vill säga med spel i princip undantagna. Vad som är bättre och sämre är såklart högst subjektivt och någon menade att Playstation 2 var det bästa Sony släppt, medan en annan menade att det var den sämsta.

Jag tyckte ämnet var like kul och tänkte därför kora mina egna bästa och sämsta konsoler från Nintendo, Sega, Sony och Microsoft (i den ordningen) här i bloggen.

• Nintendos bästa - En smula banalt kanske med tanke på att generationen inte är över och att den ju är i så färskt minne. Men det skiter jag i. Ni har säkert redan listat ut vart jag vill komma, nämligen att Switch är det bästa Nintendo släppt. Kombinationen av att det är en hybridkonsol med att jag alltid har två handkontroller med mig samt det faktum att den ger helt unika möjligheter och har en suverän onlineshop gör att jag faktiskt inte ens tvekar. Switch är det bästa Nintendo släppt och jag fattar precis varför den säljer så otroligt bra.

• Nintendos sämsta - Jag räknar inte Virtual Boy som en konsol i traditionell bemärkelse, och tycker både Wii och Wii U gav unika möjligheter trots uppenbara brister. Min sämsta Nintendo-konsol någonsin sett till hårdvara är istället Nintendo 64. Handkontrollen var obegripligt usel där styrkors och analogspak placerats så båda inte gick att komma åt på ett bra sätt, kassetterna var svindyra (och rymde inget), RAM-packet menlöst, spelen plågades av en ständig dimma och det är än idag den enda populära konsolen jag aldrig köpte medan den var aktuell. Det är verkligen Nintendos sämsta konsol.

Posta gärna detsamma om respektive företag i respektive blogg (det vill säga Nintendo i denna) i kommentarsfältet med en motivering. Kul att veta vad som flyger respektive inte gör det i andra ögon.

Bästa och sämsta Nintendo-konsolen

En horribelt dålig konsol.

HQ