Svenska
Blog

Medan jag var borta: del 1

Skrivet av Jonas den 24 augusti 2020 kl 01:50

Sådär, årets sommarsemester är över för min del och det känns bra att vara tillbaka på Gamereactor igen. Tiden inför nya konsoler är den absolut roligaste jag vet, och både Playstation 5 och Xbox Series X ser högintressanta ut. Jag tänkte fortsätta kora mina bästa och sämsta konsoler från respektive tillverkare (sist Sega), men först vill jag reagera lite på saker som hänt medan jag var borta, första delen här nedan och sista imorgon.

• Epic vs Apple - Det är ett sådant där klassiskt fall av ej svart eller vitt, utan en massa gråskalor. Apple har en onlinebutik och Epic vill slippa deras skyhöga licensavgifter. Epic är själva rätt bussiga med den biten i sin egen butik. Men varför skulle Apple ens vilja ha en välskött butik om de inte fick tjäna pengar? Men det är ju trots allt så att effekterna av det försämrar för oss spelare. I slutändan står jag på Epics sida, och hoppas detta kan lösas utan alltför mycket blodsutgjutelse.

• Halo Infinite försenat - Någonstans när Craig the Brute dök upp stod det klart att Halo Infinite inte tycktes bli så imponerande grafiskt som det borde ha varit. Det som visades upp var så tekniskt eftersatt att det snarast blev ett sänke för Xbox Series X, som skulle behöva en grafisk tungviktare. Nu tror jag att vi går mot en situation liknande den med Xbox One X och Playstation 4 Pro, där runt 95% av alla spel ser bättre ut till förstnämnda, medan de exklusiva titlarna sammantaget ser bäst ut till sistnämnda. Och det är dessa spel som är viktigast. Här har Microsoft att jobba på, bra att Halo Infinite sköts upp, men jag tror inte ett år kommer räcka för att göra spelet till vad det borde ha varit.

• Call of Duty: Black Ops Cold War - Namnet är ju helt uselt och påminner om när Modern Warfare fick en fyra i namnet för att Activision inte bara ville kalla det Modern Warfare. Nu måste de klämma in namnet Black Ops där efter absolut inte behövs. Många tycks tro på en spionthriller. Själv hoppas jag på hårda strider mot framvällande kommunister i Korea och Vietnam som tycker att deras totalitära ideologi ska implementeras med våld, strider mot ryssarna i Afghanistan och sedan kanske ett enstaka spionuppdrag i Östberlin. Eran är ju fantastisk och jag hoppas verkligen på något i hästväg här.

• Battletoads överraskar - Var initialt missnöjd över designen på Battletoads, något som dämpade hypen för återkomsten. Men ibland är det skönt att vara snedseglad, för Battletoads är klart underhållande tillsammans med goda vänner (eller stryksugen sambo). Klockren spelkontroll, bra variation, stort speldjup, lyckad Deadpool-inspirerad 'fjärde väggen'-humor, ljuv fanservice och suverän co-op. Ladda ner och testa vettja, här hittar du vår recension.

Medan jag var borta: del 1

Craig har förmodligen haft ett stort Brute-finger med i spelet som ledde till förseningen av Halo Infinite.

HQ