Svenska
Blog

Animal Crossing behöver förnyas

Skrivet av Jonas den 19 oktober 2020 kl 03:22

Jag spelar fortfarande Animal Crossing: New Horizons och så gjort sedan det släpptes. Och jag har inga planer på att sluta, men märker själv att tiden jag lägger ner på min stad krymper. Det finns knappt några nya recept, det är väldigt få nya saker att samla varje månad, butiken har inga nya föremål, det finns inga fler plantor att försöka få fram och eventen känns lite... trötta.

Nu kan man med rätta argumentera för att jag fått valuta för pengarna efter flera hundra spelade timmar, och så är det ju, dessutom är ju design en stor del av poängen med spelet. Men jag har designat klart min stad, och vill inte återigen riva för att modifiera. Och i spel som Stardew Valley var det onekligen mer speldjup och variation som erbjöds av enda person än vad ett stort team från Nintendo åstadkommit.

Och detta är ju såklart lite trist. Eftersom jag gärna vill fortsätta spela Animal Crossing: New Horizons och känna att jag kan få utmana mig själv lite igen, hoppas jag därför att Nintendo tar krafttag för att modernisera spelet.

Det behövs betydligt fler tillfälliga gäster på ön, det borde finnas meningsfulla grejer att kunna göra när man hälsar på hos andra, det måste tillföras enormt mycket fler nya recept, det skulle behövas spelmässig variation, det borde finnas lättare sätt att leta privata designer än att scouta internet, det borde gå att få en mer personlig relation till andra bybor, kanske kunna återse sådana som flyttat ut, ha möjlighet att skaffa sig en egen semesterö, något att använda Nook Miles till och så vidare.

Om detta faktiskt händer, är dock oklart. Spelet har sålt något överjävligt, och det brukar tas som ett kvitt på att man träffat rätt. Problemet är dock om folk tröttnar snabbt och känner sig klara med serien, då finns risken att den inte får samma liv i framtiden.

Animal Crossing behöver förnyas

Just nu firas Halloween i Animal Crossing, men redan en-två in i oktober var allt avklarat (utom själva furande den 31 oktober).

HQ