Svenska
Blog

Tack för garvet, Bernie Sanders

Skrivet av Jonas den 22 januari 2021 kl 02:57

Kommer ni ihåg när Neogaf var det hetaste spelforumet och fortfarande ganska nytt (tidigt 2000, jag hade nyss börjat frilansa på Gamereactor)? Att påstå att de var först med memes, vore att ljuga något alldeles våldsamt, men tack vare vår teknikinriktade hobby spel - vågar jag ändå påstå att de var relativt tidigare med flera trender.

Min absoluta favorit var när folk helt plötsligt snöade in på något helt slumpmässigt och började spotta ur sig välgjorda photoshops med allt mer bisarra undertoner. Jag har flera sådana sparade och kan garva åt dem än idag.

Men just idag fick jag lite vibbar av detta när framför allt Twitter snöade in på senatorn Bernie Sanders från veckans formella kröning av Joe Biden till president. Han satt isolerad i bruna vantar och sugen frusen och irriterad ut. Lite som Bernie Sanders alltid gör. Och resten är historia.

Även om jag politiskt står ganska långt ifrån Sanders, så är han karismatisk och kult, ren fakta. Snabbt började det bara rassla in photoshops där Sanders hamnade i alla möjliga sammanhang och flera kändisar hakade på. Väldigt slumpmässigt och egentligen bara märkligt. När en person på Twitter sedan postade ett enkelt verktyg där du bara kunde mata in en gatuadress för att få en färdig-photoshoppad Sanders hemma hos dig eskalerade det ytterligare.

Här är några av mina favoriter från dagen som gått, men det finns otroligt många bisarra och kreativa skapelser för den som orkar bläddra lite.

Tack för garvet, Bernie Sanders

Har du själv någon favorit på detta tema, dela gärna med dig i kommentarsfältet?

HQ