Svenska
Blog

Sony storsatsar på multiplayer #2

Skrivet av Jonas den 23 april 2021 kl 02:34

Det blev en bra diskussion om multiplayer i gårdagens blogginlägg, även om jag måste säga att jag är lite förvånad över hur negativt inställda många av er är till det. Någon satte ord på mina tankar och skrev: "Ett svinbra spel är ett svinbra spel. MP eller SP, jag skiter i."

Nu lirar jag betydligt mer multiplayer än singleplayer, men det ligger ändå något i det och Sony verkar som sagt har riktigt mycket multiplayer på gång från i princip alla sina största utvecklare. Men det som ändå fick mig att vilja göra en uppföljare till bloggen igår, är det faktum att Firewalk Studios filar på ett spel för Sonys räkning med någon form av exklusivitet.

Detta är en studio som bland annat består av höjdare som arbetat på framför allt Destiny och Apex Legends, så det är inget litet samarbete från Sonys sida. Det kanske mest intressanta här dock - är att det bekräftas rakt ut på Playstation-bloggen att det rör sig om ett multiplayer-spel.

Jag räknade upp ganska tydliga tecken på att Naughty Dog, Bend Studio, Guerrilla, Sucker Punch, London Studio samt Jade Raymonds nya studio alla filar på multiplayer-spel just nu - och jag skrev även: "Detta är bara det jag kommer på såhär på rak arm så jag kan ha glömt något, och det verkar inte alls osannolikt (kanske rent av sannolikt) att det även arbetas på fler multiplayer-titlar än såhär."

I det ljuset känns det ju klart värt att nämna även Firewalk Studios och Sonys samarbete eftersom det ytterligare stärker min teori att det är en medveten strategi från Sonys sida. Jag är nu ännu mer övertygad än igår om att de som har en Playstation 5 och älskar multiplayer går en ljus tid till mötes då det tycks bli en betydligt större andel av utbudet framledes.

Sony storsatsar på multiplayer #2

Sony och Firewalk Studios (många Destiny-veteraner) utannonserade under torsdagen ett samarbete kring ett kommande multiplayer-spel till Playstation.

HQ