Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Blog

Ge kameramannen en löneökning

Skrivet av Jonas den 29 maj 2023 kl 03:31

Det här med civil olydnad är alltid en svår fråga. Är det någonsin rätt? Svaret är rimligen ja, utan det skulle få diktatorer ha störtats. Samtidigt kan jag inte säga att jag därmed tycker att det alltid är rätt heller. Det känns som att vi i dagens era känner oss allt mer berättigade att göra som vi vill, och det känns som även att det är få större TV-program idag där det inte dyker upp någon saboterande dåre med ett budskap de brinner för som de anser att alla andra bör ta del av.

Mellan varven kan såklart budskapen vara bra, men det är metodiken jag kritiserar. De får liksom hålla sig till samma demokratiska arena som alla andra, civil olydnad får man spara tills det verkligen, verkligen är akut allvar. Dessutom tror jag att det oftare får direkt motsatt effekt, som protesterna kring våtmarker just nu. Jag försöker själv ofta göra medvetna gröna val, och djurs väl och ve är viktigt för mig - men jag känner instinktivt avsmak när trafik stoppas upp och olika former av sabotage utförs. 

Dessutom verkar det bli allt vanligare att ge sig på konst och historia för att statuera exempel i olika frågor, vilket är flera resor värre.

Hur det än är med den saken, är det svårt att inte skratta åt Let's Dance i helgen, där det återigen skulle utföras sabotage. Visserligen tog sig stollarna in på scenen, men därefter gick det mesta fel - och kameramannen borde definitivt få påökt för sin fiffiga lösning. Kolla själva får ni se, och såhär blev resultatet för TV-tittarna.

Ge kameramannen en löneökning

Tjong i medaljongen. Hur ser du själv på civil olydnad?

HQ