Svenska
Blog

Jag spelar Puyo Puyo Tetris till Switch

Skrivet av Jonas den 19 april 2017 kl 02:27

Det var till min importerade japanska Dreamcast för snart tjugo år sedan jag först bekantade mig med Puyo Puyo, vilket var det fjärde spelet i serien och genom en iallafall hyfsat en rolig japansk ordlek hette denna utgåva Puyo Puyon. Lokal multiplayer är magiskt och sedan dess har det varit en favorit. En slags avfälling till Tetris som trots allt är så olik att det står helt på egna ben.

Nästa vecka kommer det mycket märkliga crossover-spelet Puyo Puyo Tetris till Playstation 4 och Switch, där jag just nu har förmånen att spela sistnämnda version. Vad jag tycker om det får jag inte avslöja riktigt ännu, men det jag kan slå fast är att det tycks bli ännu ett självklart spel i samlingen för alla som gillar att spela med vänner på delad skärm.

Den japanska charmen är dessutom påtaglig. En recension kommer antingen till helgen eller tidigt nästa vecka, i alla lägen så du gott och väl hinner läsa vad jag tycker innan det släpps den 28 april. Klart är att Switch blir mer och mer oumbärlig i multiplayersammanhang och som reskamrat.

Själv åker jag till USA i helgen för att uppnå den aktningsvärda åldern av 40 år (samma som min gode väl och kollega Petter "Pedro" Hegevall gjorde för en månad sedan), och att resan kommer bli betydligt roligare tack vare Mario Kart 8 Deluxe, Puyo Puyo Tetris, Blaster Master Zero, Shovel Knight och Wonder Boy: The Dragon's Trap får väl i det närmaste ses som fakta.

Väl därborta tänker jag investera i ett riktigt stort minneskort och en bra förvaringsväska. För Switch är ett format jag kommer använda mig av flitigt framledes, som det verkar.

Jag spelar Puyo Puyo Tetris till Switch

Hur parar man ihop två olika pusselspel? Resultatet är märkligt men känns spontant lovande efter någon spelad timme.

HQ