Svenska
Blog

Fyra spel som vore ypperliga för Switch

Skrivet av Jonas den 19 maj 2017 kl 02:13

Jorå, liket lever. Efter att nätt och jämt kunnat sitta upprätt i söndags och måndags, började det bli fason och nu sitter jag här och känner mig ändå relativt OK. Lite lock för öronen, hosta och feber, men i övrigt med i matchen igen. Hur som helst har det varit lite sporadiskt bloggade på slutet och det är ju i sig inte så konstigt med tanke på att perioden bestått av två veckors semester och en knapp veckas sjukskrivning.

Men innan jag gick på semester för att fylla 40 hade polarna ställt till med brutal överraskningsskiva i regi av min älskade sambo. Jag hade inte fattat någonting, så det blev vansinnigt roligt. För att göra en lång historia kort så slutade den kvällen med TV-spel och skrikande grabbar. Underbart trevligt, och som vanligt när vi samlas så blir det lokal multiplayer. Dock inte Switch (Mario Kart 8 Deluxe var ännu inte släppt och det finns inte sådär vansinnigt många spel till Switch som lämpar sig för många samtidigt) den här gången.

Men! Vart jag vill komma är att jag verkligen önskar att flera av de här spelen vi lirade fanns till Switch, och jag hoppas innerligt att någon utvecklare(utgivare tar sig i kragen och ser till att det blir verklighet. Här är tre spel som verkligen borde släppas till Switch:

• Bionic Commando: Rearmed - Visst, remaken var kul och extremt välljudande. Men det är inte för singleplayer jag och vännerna fortsatt spela det, utan för multiplayern. Det är makalöst roligt att svinga sig omkring och beskjuta varandra. Hela Bionic Commando startade sin bana till NES en gång i tiden (ja, jag vet att det fanns en arkadförlaga) och spelet skriker verkligen Nintendo-klassiker. Rearmed har aldrig släppts till ett Nintendo-format och det är hög tid att åtgärda detta nu så att cirkeln är sluten (och jag får mer roligt multiplayer).

• Bishi Bashi - Konamis extremmärkliga partyspel är relativt lätt att få tag i till Sonys format, men finns även till PC och i arkadhallar. Ett problem är att Sony in i det längsta envisades med att bara ha två handkontrollsuttag på sina konsoler, vilket gjorde att de flesta aldrig fick uppleva det kaos det ofelbart leder till. Grenarna är direkt vansinniga som att avfyra farbröder så de landar i en statys hand, trycka ut stift ur stiftpennor och få kulörta afrofrisyrer att växa. Här måste Konami se till att göra en kulturinsats och släppa spelet till Switch, det här tigger ju verkligen om att tas med överallt och spelas på tåg och liknande.

• Trials HD - Finska Redlynx bjöd på magi med Trials HD, men i Evolution hade de tyvärr förlorat fotfästet lite och ur lokal multiplayersynpunkt är väl egentligen allt sämre. Men utvecklaren ägs av Ubisoft som brukar vara Nintendos kanske största tredjepartssupporter, och de borde verkligen beordra en Switch-version. Sedan har vi ett av de där liren folk kommer att sitta spela överallt, finslipandes tider och hånskrattandes åt motståndaren som försök bail out-fiffla sig över mållinjen men nu sprattlar som en mask och blir utan poäng helt.

• Wario Ware - Nintendo har flera gånger försökt med aldrig riktigt lyckats reproducera magin från det allra första Wario Ware-spelet. Där trängdes fullkomligt geniala minispel som alla var så simpla de någonsin kunde bli. En knapp, ett styrkors och lite tajming var allt som krävdes för att bemästra runt 200 grenar. Men när tempot skruvars upp blir det allt svårare att mosa ett äpple, klämma edamamebönor ur ärtskidorna eller suga upp snordroppen i näsan igen. Enkelheten gör att alla kan delta, men när stylus lades till i Nintendo DS-versionen och framför allt vift i Wii-diton - så försvann det enkla och roliga. Det är dags att ge Wario Ware nytt liv igen nu, partyspel och lokal multiplayer blir inte mycket bättre än så.

Fyra spel som vore ypperliga för Switch

Ett fullkomligt magiskt bra partyspel som skulle göra sig fantastiskt bra till Switch - Trials.

HQ