Svenska
Blog

Atmosfärisk Alien: Covenant

Skrivet av Jonas den 22 maj 2017 kl 02:21

Det vore lögn att påstå att jag är Alien-fantast, och det tog säkert tjugo år innan jag ens insåg hur ruggigt bra den första filmen i serien var. Det har liksom varit den där scifi-skräckserien som kommer vart femte år och som jag aldrig riktigt brytt mig om. Men för runt tio år sedan började det luckras upp och efter spelet som kom härom året vågar jag påstå att jag älskar konceptet med dessa oresonliga jätteparasiter.

Så sagt och gjort, jag och sambon var iväg och kikade filmen i fredags, jag fick omgående en positiv känsla för rullen. Fassbender fortsätter göra bra ifrån sig och casting kändes allmänt gedigen. Till och med Danny McBride kändes som klippt och skuren för sin roll i en skräckis/thriller. Allting får ta tid att presentera och Ridley Scott stressar aldrig fram något. Fotot är skitbra och det hinner byggas upp lite tvättäkta nerv innan andra halvan rullar på i ett betydligt rappare tempo.

Visst har Scott kanske fastnat lite i sin egen mytologi (så spännande är det inte, låt mig se folk överleva mot alla odds istället), och visst känns en del saker bara väldigt märkliga. Men ändå, det här fungerar och även om det inte är i närheten av samma klass som framför allt de två första filmerna i serien, så vill jag gärna se mer. Förhoppningsvis har gubben Scott (som trots allt är 79 år) en Alien till i sig, och jag kommer vara där och köpa biljett isåfall.

Atmosfärisk Alien: Covenant

Har du sett Alien: Covenant och vad tyckte du isåfall?

HQ