Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska

E3-spekulation: Ny handkontroll från Microsoft

Skrivet av Jonas den 29 maj 2017 kl 02:22
This post is tagged as: E3, Spekulation

Klockan är över midnatt och det är därmed vecka 22 nu. Det betyder att vi är inne i den allra sista veckan före E3-vansinnet drar igång (helgen nästa vecka drar presskonferenserna igång). Exakt vad som ska visas vet vi såklart inte ännu då de största hemligheterna brukar vara förhållandevis vattentäta från läckor.

En del mer eller mindre fantasifulla bidrag har dock dykt upp som att Sony har på gång en ny bärbar spelenhet och att Microsoft kommer överraska med ett premiärdatum på Scorpio bara någon vecka efter E3-mässan. Intressanta grejer som onekligen skulle kunna skaka om spelvärlden. En egen teori jag har dock och som helt saknar källor gäller handkontroller.

För även om jag tycker den till Xbox One är utmärkt, så har den inte möjligheterna Nintendo och Sony erbjuder. Det beror inte på fantasibrist dock, utan den som kan sin historia vet såklart att Microsoft tänkte sig att vi skulle vråla till Kinect när vi ville ha något gjort och att knappar därför var överflödiga. Nu är det istället den konsol det exempelvis är svårast att ta screenshots med, medan både Nintendo och Sony erbjuder det med ett knapptryck - och därmed har bättre potential att synas i sociala medier.

Handkontroller är även något det tjänas en hel del pengar på. För priset av fyra handkontroller kan man köpa sig en hel konsol - och då får man dessutom en handkontroll på köpet. Att släppa uppdaterade versioner är ett sätt att få folk att byta samt att det ger bra synlighet i media. Och när Microsoft nu gör sig redo att visa upp Xbox Scorpio, så tror jag inte de vill använda sig av den befintliga handkontrollen. Den är helt enkelt lite gammal i sammanhanget och hela konsolen skulle kännas fräschare med en uppdaterad sådan.

Samma handkontroll kan sedan givetvis användas till både PC och befintliga Xbox One-enheter, och förmodligen har de bättre stöd för nya stream-tjänsten Mixer plus möjlighet att kunna ta screenshots och dela dem så lätt som möjligt. Det är extra viktigt med Scorpio som hur vi än vänder och vrider på asken är den mest kraftfulla konsolen när den kommer, och att då visa upp dess grafik för folk är nog något Microsoft gärna ser att fansen ägnar sig åt.

Just den trojkan av fräschare Scorpio, fler sålda handkontroller och lättare mediadelning, tror jag är så lockande att det kommer bjudas på en uppdaterad handkontroll till Xbox Scorpio. Fullständigt bakåtkompatibel och med förhållandevis små skillnader - men ändå.

E3-spekulation: Ny handkontroll från Microsoft

Vad hoppas du ska visas under E3-mässan?

HQ