Svenska
Blog

The Elder Scrolls Online - En flopp

Skrivet av Käbbel den 27 december 2014 kl 22:03

Det är flera månader sedan Bethesda tillsammans med Zenimax Online Studios släppte "The Elder Scrolls Online" ut på marknaden. Det var för många ett efterlängtat spelsläpp, jag var en av dem. Jag hade skyhöga förväntningar, Bethesdas tidigare spel i Elder Scrolls-serien som Skyrim och Oblivion var ju rena mästerverk. Båda dessa spel fick 10/10 av GR. Med rätta. The Elder Scrolls V: Skyrim var och förblir det bästa fantasy-RPG spelet som någonsin gjorts. Med en enastående huvudstory och underbara karaktärer.
Jag brukar sätta kvalitet före kvantitet, men grejen med Skyrim var den att det fanns hur mycket att göra som helst. Det spelade ingen roll hur långsökta och enkla side-quest man gjorde, kvaliteten höll hela vägen ut.

Vi kan alla bekräfta att "The Elder Scrolls Online" var en stor besvikelse. Det var inte ens klart innan de släppte spelet, den tekniska biten höll verkligen inte måttet, det var på tok för många lagg och bugg föra att ens vara värt att spela. Även om spelet hade fungerat tekniskt sätt så hade det ändå varit ett medelmåttigt spel. Det var någonting som inte stämde, den äkta Elder Scrolls känslan fanns inte där. Det ända som på riktigt påminde mig om Skyrim's fornstora dagar var musiken.

Snart släpps "The Elder Scrolls Online" till PS4 och XBOX ONE, jag tycker inte att det är värt att köpa detta spel och betala månadsavgiften. Inte över huvud taget.

Detta nederlag får mig att längta till The Elder Scrolls VI, jag hoppas verkligen att de ger denna serien vad den förtjänar så att vi kan få återuppleva ett förtrollande Tamriel i en riktigt bra next-gen upplaga.
Det hade varit smaskens.

Väl mött!

/Käbbel

HQ