LIVE
HQ
logo hd live | No Rest for the Wicked
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Sätt Nordkorea på PLATS

      Sätt Nordkorea på PLATS

      Skrivet av Keizern den 25 juli 2010 kl 16:52

      På senaste tiden så har världen mer eller mindre hållit andan och väntat på Nordkoreas nästa steg. Kärnvapenkrig, fortsatt kall krigföring eller krig fullt ut?

      Det finns folk som stödjer Nordkorea och USA, eller som fördömer den ena eller den andra... eller båda. Låt mig klarställa några saker här. Världens ledare måste samlas ihop och sparka ner Kim Jong Il från han lilla plast-tron.

      Jag har varken något emot kommunism, landet eller folket. Jag stödjer heller inte krig, men något måste göras innan lilla herr låtsasdiktator gör något riktigt dumdristigt. Kommunism, ja det är en ideologi, som aldrig riktigt fungerat på riktigt, och inte heller kommer att göra det i framtiden. Men Nordkoreas fall är mer av en marxistisk leninism... för er som inte kan skillnaden så är det två ganska olika saker men samma sak i grunden.

      Det ska finnas något litet ställe i Kina där kommunism fungerar, men annars så ruttnar resten av det så kallade kommunistiska delen av världen. Jag skulle nästan kunna säga att, i länder som Sverige, med en ganska välfungerande ekonomi, där alla mår bra och har mat i munnen varje dag(klaga inte, ni vet vad jag menar) skulle kommunismen kunna fungera, då Sverige varken styrs av en diktator, eller har varit en militärstat med en historia av våld.

      Säg till exempel Rumänien från mitten av sextiotalet till sena åttiotalet. Nicolae Ceausescu valdes som landets ledare, han skapade en kommunistisk diktatur av landet. I början så klagade ingen. Industristäder och fabriker blomstrade upp överallt i landet. Alla hade ett jobb, man kunde inte ha några klagomål om det. Produktionen i landet mångdubblades på några få år, och Rumänien kom snart ut med uppgifter om att landet hade högre produktionsvärde än Sovjetunionen. Mäktiga teaterföreställningar framställdes där man hyllade den forntida dakiska kungen Decebal som motsatte sig romarna flera gånger innan dennes fall. Hela världen uppfattade detta som en klar motsättning till sovjet, och alla världens ledare ville ha ett snack med Ceausescu.

      Sedan gick det rakt åt helvete. Folk blev mer och mer förtryckta, lagar som att det var förbjudet att abortera barn kom fram, folket led av kriser, bland annat svält och överpopulation, men att prata ut om det, det fick man inte. Allt tv relaterat som uppfattades som opassande av den styrande regimen censurerades direkt.

      Där ser man, genom kommunism föds diktatur, väldigt ofta, men det fungerar för det mesta tvärt om. Jag förstår inte folk som klagar på USA hit och dit. Både jag och ni, och alla småkommunister vet att med USA's fall kommer demokratins direkt efteråt. Världens diktaturer och kommunistiska stater rör på sina pjäser och kämpar destruktiva slag som antingen formar om världen rejält eller leder till världens undergång om man ska överdriva lite.

      USA har tömt världen på diktatorer med onda mål och krossat riken som hade för syfte att ta över territorium som inte var deras för det första. Vi har sett det med Italien, Tyskland, Japan, vi har sett det i ett par världskrig och vi vet, vi vet att världen inte klarar sig utan USA, och innerst inne så hoppas både du och jag, att USA fortsätter spela ut sin roll som världens polis. Alla länder har sina fel, även USA. Grova problem har USA, men hur många gånger har inte det landet hjälpt andra länder att utplåna potentiella problem inom andra länder eller sätta problematiska länder på plats.

      Jag hoppas i alla fall att USA behåller sin nuvarande makt. Hellre dem än kineserna eller andra kommunister. Vem vet vad dem får för sig då. Det jag stör mig på, är att när alla dessa stormakter har sina små fejder, där den ena stödjer några små andra, så överösas Europa med alla flyktingar, varför kan inte Kina, eller USA, eller Ryssland ta hand om dem?

      Men när man ser på länder som Nordkorea, där lilla landet kan irritera en hel värld genom sina provokationer, då bryr man sig inte om stormakternas fel, då ber man dem att smacka runt små irriterande länder som Nordkorea innan dem utlöser något dem själva inte kan hantera. Bland provokationerna var ju test av atombomber och sedan så var det ju det faktum att Nordkorea sänkte ett sydkoreanskt skepp. Det fastställdes av flera internationella utredare, bland annat av några från Sverige. Gör parkeringsplats av dem, så att man sedan kan gå och handla billigt i Kina.

      Det faktum att man fortfarande har demokratiska förhandlingar med varann efter sänkningen av skeppet verkligen förbluffar omvärlden, när det egentligen borde ha varit krig nu. Vem säger att USA drar förhastade slutsatser och är krigslystna nu va?

      Om USA och omvärlden bara stod stilla ett tag så kanske det nordkoreanska folket får nog av diktaturen och revolterar, precis som rumänerna, östtyskarna och andra länder som fick nog av kommunismen. Själv är jag rumän, jag bodde i Rumänien en ganska lång tid innan jag flyttade till Sverige. När Rumänien öppnade upp sig för omvärlden igen, fick den en hel värld att rysa när förhållanden överallt i landet visades upp. Jag kan bara säga att både kommunismen och diktaturen har kört hemlandet så långt upp i skiten att man kan tvätta det hur mycket man vill, men det kommer att lukta konstigt en lång tid framöver.

      Nordkorea behöver en spark i röven, en riktigt hård en.

      HQ