Svenska
Blog
Iphone X...

Iphone X...

Ja-då. Där kom den. Iphone X. Vi har vetat om exakt hur den ska se ut sedan sjuan släpptes (nästan i alla fall) och det är tråkigt att vi får se ett Apple som fortfarande verkar skrämda av den innovationen som de har tappat bort någonstans med åren. Jag menar, de storsatsar på USB-C med nya Macbook-serierna men stannar kvar vid Lightning på telefonerna/Ipads? Visst, tekniken kan väl liknas, men varför kan jag inte få köpa en Iphone som jag kan ladda med samma kabel som min Macbook Pro? Det hade varit någonting det.

Cook inledde fint med att hylla Jobs och satte fin ton för resten med att också nämna läget i Florida som har varit de senaste dagarna. Själva tempot var dock sirapssöligt. Jag somnade fyra gånger innan första enheten ens hade kommit på tal, men visst var det fina Apple Stores runt om i världen... Att Apple Watch ligger etta på klocklistan (?) är dock imponerande.

Det mesta som visades upp under presentationen var rätt väntade saker. AppleTV 4K kunde jag inte bry mig mycket mindre om just nu... Men! Med ny klocka, ny Iphone och lite annat presenterat så tänkte jag försöka sammanfatta med toppar och besvikelser:

Iphone X
"The future of the smartphone". Visst den är tråkig, den ser tråkig ut, alltså även fast den andas premium. Men det är en ny Iphone och det är någonting som alltid framkallar den där pirriga känslan i kroppen hos mig. Ett par saker har Apple (äntligen) lyckats kränga in också som trådlös laddning (vilket jag idag inte kan leva utan), bättre skärm med super retina och HDR som ser magisk ut, bättre kamera och allt det där. Det som oroar mig är avsaknaden av TouchID och det nya FaceID. Nu ska vi inte döma ut något på förhand men jag är skeptisk till att detta kommer fungera lika bra som fingeravtrycken har gjort hittills. Med det sagt. Jag vill ha en. Nu. Och! Animojis. 3:e november känns dock fortfarande avlägset.

Ingen större Apple Watch Series 3
Fortfarande 42 millimeter. Alldeles för liten. Alldeles, alldeles, alldeles för liten. Jag har rockat en Samsung S3 ett tag nu och den storleken känns perfekt för mig och att Apple vägrar att haka får mig att begrava anisktet i händerna. Att den stödjer mobildata är ingenting som jag personligen är i behov av men det är ju toppen för alla som har väntat på det. Kommer jag köpa en? Japp.

Iphone 8 och 8 Plus
Här somnade jag igen. Herregud, hur många år är vi inte på nu med nästan exakt samma design? Visst är det en kraftigt förbättrad enhet men för att det ska kännas fräscht krävs det ju någon form av ny design. Glasbaksida räcker inte för mig och jag antar att många håller med. Tur att de hade X:en också... Annars hade jag blivit ledsen.

Vad tyckte du var bäst/sämst/roligast?

HQ