Svenska

Spel #34, 35 och 36!

Skrivet av Limpan87 den 24 september 2018 kl 13:15

Jajjemän jag vet att det har tagit ett tag innan jag laddade upp ett nytt avsnitt, men va fasen studier, barn och jobb tog all tid för mig där ett tag samt att musten liksom sögs ur mig. Jag orkade inte spela/spela in. Men nu är vi up and running igen.

Spel #34 Jurassic Park: The Lost World till ps1 är jag kluven på hur jag ska tolka. Det är as grymt på ett sätt men frustrerande på ett annat. Tänk er själva, 1997 ni sätter i JP lost world i er ps1, ni tittar på asken och ser att man får spela som T-rex och Raptor och tänker för er själva "nu jäklar ska jag äta allt jag ser". Ni trycker snabbt på "Nytt spel" och intro sekvensen rullar... men va f*n Compy... den lilla sk*ten vill jag inte vara. Det var precis så det var för mig. Och för att spela som T-rex och Raptor så måste man först klara alla banor som Compy vilka är grymt svåra kan jag lova pga. dålig kontroll och konstiga buggar, sen får man köra som människa där kontrollen bara blir ännu mer skum och buggarna fler. Det är ett awesome spel i grunden men nådde inte riktigt hela vägen fram, det känns nästan som att de rushade ut det enbart för att sälja så bra som möjligt tillsammans med filmen.

Spel #35 Assassins Creed. Detta spel blev jag oerhört besviken på när jag spelade det för första gången. Men efter att ha mördat min väg som italienare, indian, pirat och fransman så var det rätt skoj att gå tillbaka till rötterna och testa på hur det såg ut första gången vi fick axla rollen som assassin. För min del var detta spel bättre nu än då, man märker ju av ubisofts ökända buggar med själva klättrandet och sådant men ändå så kändes det mer i storyn som att den var mer mystisk. Vem är Desmond Miles osv. För er som spelar Assassins Creed spelen och som väntar på Odyssey så rekommenderar jag er verkligen att gå tillbaka till rötterna och spela detta spel för att uppskatta hur långt serien faktiskt har kommit.

Spel #36 Shadow of the Tomb Raider. Den avslutande delen i en helt underbar trilogi och som avslutas med en stor bang. I denna del så har själva action sekvenserna tonats ner lite, det är inte alls lika många gunfights som i de tidigare två delarna samt när det väl är en gunfight så går det oftast lösa i helt stealth mode (som dessutom inte är obegripligt svår att lista ut). Det är mer fokus på själva tomb raidandet (är det ens ett ord?) vilket för mina tankar mer tillbaks till det allra första Tomb Raider som handlade mer om att lösa pussel och utforska än att skjuta sig sin väg genom spelet. Jag älskar detta spel och rekommenderar det starkt, jag förstår inte riktigt varför det har fått dåliga recensioner då jag tycker det är absolut ett av de bästa i Tomb Raider serien.


Assassins Creed Videon:

https://www.youtube.com/watch?v=zmOJtkz6-FQ


Shadow of the Tomb Raider Videon:

https://www.youtube.com/watch?v=oXFZdaX6DyI

HQ