Svenska
Blog

E3, packat flyttlass och Gamereactor-frånvaro

Några av er har undrat, har jag sett (och med all rätt) vad som hände med yours truly och här är jag - med korttidslånad laptop och en skalle full med tankar för att svara på nämnda fråga. Vart i helvete har jag varit?

Vi börjar med det roliga; E3. En av de många fördelarna med att jobba på världens finaste redaktion (topp-fördelen om man inte räknar er, kollegorna och cheferna) är alla fantastiska resor man får möjligheten att kila på. Jag fick i år, med riktigt kort varsel (fick reda på att jag skulle åka kvällen innan avfärd) dra iväg till Los Angeles för att uppleva E3 för första gången.Jag och Mathias Holmberg drog från Svea rike till ett soligt Los Angeles, åt god mat, tittade på fantastiska spel och träffade idoler och fina branschkollegor. Jag fick inte chansen att dra på speciellt många stora presskonfor, Sony var stenhårda på sina restriktioner, på Bethesda fastnade jag på takterassen med fri bar i väntan på att gå in på den faktiska konfan som jag inte kom in på pga platsbrist - men min peppkonferens, Xbox-presskonfan - fick jag faktiskt plats på. Efter att ha stått i kö i stekhett solsken utan skugga i sikte i några timmar forslades vi in och trots att ljudet var uselt där vi satt pga helgalen bas var upplevelsen en jag aldrig kommer att glömma. En annan höjdpunkt var Cyberpunk 2077-presentationen - herre satan vilket otroligt lir det verkar komma att vara. Jag fick kika på en 60 minuter lång gameplay-session (jag fick alltså inte spela, jag vet att det var en punkt som verkade ha försvunnit i översättningsfasen i min förtitt och jag ber om ursäkt för detta) och spelet som helhet såg helt sinnessjukt fantastiskt ut.

Så till det halvtrista då, anledningen till min frånvaro. Först och främst ber jag om ursäkt för denna frånvaro, den har hållit i sig längre än planerat och jag har saknat att skriva varje vecka, varje minut, varje sekund - det ska ni veta. Privat så har mycket hänt, en del jag inte kan dela med mig av, en del jag faktiskt kan prata om. Ett uppbrott, en mist lägenhet (en konsekvens av nämnda uppbrott), ett mist arbete (även detta en konsekvens av nämnda uppbrott), mista prylar (ja, ni fattar) och jakten efter nytt. Jag har kommit fram till att Karlstad inte har mycket att erbjuda mig längre, relationerna jag hade där hemma är inte desamma längre, mina bästa vänner har alla dragit till storstaden och surprise - det gör jag med inom kort. För att komma bort från problematik tog jag i maj en välbehövd resa, en välbehövd paus från verkligheten som sträckt sig längre än jag förväntade mig, till staterna. Nya relationer, nya chanser men snart är jag tillbaka. Den 8:e augusti landar jag i Stockholm och samma dag drar jag till Karlstad, hämtar de prylar jag har kvar och flyttar allt till Stockholm. PC:n hämtas först, Gamereactor kommer återigen att stå i fokus och yours truly får sig en nystart.

Det har varit riktigt tufft en tid och det är såklart mycket gällande min situation jag inte kan dela med er, men allt känns bra nu, och jag har saknat er som tusan. I'll be back - kram på er, precis allihop, och tack för att ni väntat!

HQ