Svenska
Blog
HQ
Rollspel for one please!

Rollspel for one please!

Nope, vänner har aldrig varit min starka sida, när jag kommer hem vill jag vara ensam för då får jag göra precis vad jag vill. Jag anser inte att mitt kontrollbehov stör mig även om jag vet att det kanske kan drabba den som står närmast. Om vi inte ser den filmen jag vill se så kan det bli bekymmer. Nu är jag trots min oerhört smickrande beskrivning en vänlig själ som har få men nära vänner och bekanta som tycks vilja ha mig i närheten, dock finns det ett smalt utbud av fantasy/scifi-intresserade. Receptet på detta blir då en perfekt stund med solorollspel.

Jag började läsa Ensamma Vargen på sena 90-talet när jag gick i högstadiet, jag minns att jag även gjorde en bokrecension på en av dess delar och att beskriva vad det var för sorts bok var ju såklart inte det lättaste. Så kortfattat för den som inte vet. Du börjar med ett kort kapitel på någon eller några få sidor där man kort beskriver vem, var och hur du är. Därefter får du alternativ hur du vill fortskrida, precis som Drakar och Demoner, förutom att den enda som spelar är du och du har boken som huvudsaklig Spelledare.

I just Ensamma Vargen kunde man ha färdigheter och en väska full av saker som mat, och vapen. Jag struntade i dessa då jag läste men för den insatta så är detta nog en spännande touch.

Ensamma Vargen har släppts igen i nya upplagor och finns på Science Fiction-bokhandeln, det har lett till ett större intresse för solorollspel vilket är till min stora glädje då jag inte funnit nåt av intresse på några år.
Jag köpte nyligen "Can you survive the zombie apocalypse?" och även om ämnet är bra nednötat vid det här laget i och med "The Walking Dead" och alla filmer från Romero med mera med mera, så är det trots allt intressant att se hur länge man själv skulle klara sig och se om man verkligen är så smart som man tror att man är när man vill rätta karaktärerna på TV då det verkar som att de frivilligt kastar sig som mat åt hungriga kannibalmonster.

I just "Can you survive the zombie apocalypse?" styrs du endast av dina val så för den som anser att man MYCKET väl vet hur man hanterar vapen så är detta tyvärr inte ett alternativ, du får lägga ditt liv i händerna på din vishet helt enkelt.

Dagens boktips ya'll!

HQ
Blu-ray till hyllan!

Blu-ray till hyllan!

Min och sambons lägenhet levlade upp till en ännu bättre nördkvart med både PS3 och TV, det sista är ju speciellt bra om man vill spela eller se på film, vi har klarat oss ganska bra i 3 månader utan!

Men nu köpta jag "2 för 99" på Willys och hittade iallafall en väldigt värdig kandidat, alltså "Road to Perdition", jag har inte sett den sen den var ny men jag minns att jag gillade den, ikväll får vi se om jag känner samma sak!

Den andra, "Clash of the Titans" har jag velat se med busigt hög kvalité sen den släpptes men det blev bara DVD förut. Egentligen tycker jag absolut inte att den är speciellt bra, men huvudpersonen är ju faktiskt en bra skådis i denna och mycket annat!

Ny konsol och mina orimliga krav!

Skrivet av Little_Boo den 5 februari 2014 kl 20:18

Jag har blivit med PS3! (trumvirvel) sisådär några år efter releasen... ehum...
Nu letar jag spel och eftersom jag inte brytt mig om spel i mitt konsollösa tillstånd så ligger jag nu efter om vad som finns på marknaden!

Jag har dock lite orimliga krav!

Mina specifika "gillar inte":
*Jag gillar inte att springa runt och skjuta saker UNLESS : Storyn är sååå captivating att det är värt det.
*Sportspel? Nooot so much, förutsatt att man kan leka med lagfärger och logotyper i all evighet och sen sätta på massa slavar (bots).
*Utmaning.... Ja, ja, det måste det väl vara i alla spel av någon form, men spel som Tomb Raider, Prince of Persia etc är svåra just för att jag får styra så mycket själv och jag blir stressad och dör. Därav....

Mina specifika "gillar":
*RPG som Drago Age etc är lovely Det är lätt att springa fram och trycka lite på valfri knapp och man KAN dö, men högst troligvis inte.
*Peka klick som Broken Sword etc.
*Spel med konversationer. Jag må älska simpla spel som pokémon men jag hatar att gubben aldrig säger något, jag vill veta vad mina figurer tänker och känner! L.A Noire var riktigt bra på detta tyckte jag. När man själv får välja dialog (igen, typ Dragon Age) är det till och med roligare!

Någon som tror sig kunna hjälpa mig? :3