Svenska
Blog
Silverstone bjöd på otroligt racing

Silverstone bjöd på otroligt racing

Vilket otroligt lopp vi fick idag på Silverstone. Äntligen, äntligen fick Carlos Sainz sin efterlängtade första F1-seger efter ett par makalöst intensiva tio varv. Sergio Perez knep andraplatsen efter en grymt snygg återhämtning från nittonde plats. Hemmafavoriten Hamilton körde ett av sina bästa lopp hittills i år och det såg länge ut som att han dessutom hade chans att vinna loppet, men fick i slutändan nöja sig med en solid tredjeplats. 

Dubbla poäng för Haas och Mick Schumachers första för karriären hörde till dagens största höjdpunkter. Tyskens jubel och tårar på teamradion efter målgången var underbara att höra, måste vara enormt lättande för honom efter att ha kämpat i motvind i en och en halv säsong. Detta innebär också att Haas klättrar upp på åttondeplats i konstruktörsmästerskapet och går om Aston Martin. Hoppas nu teamet kan bygga vidare på dessa framgångar med nyfunnet självförtroende. 

Dagens våldsamma och otäcka start måste så klart också nämnas. Tacksamt och mirakulöst nog klarade sig Zhou Guanyu utan några skador. Återigen bevisar halon på F1-bilarna sitt syfte, utan den vågar jag knappt ens tänka på hur slutresultatet hade kunnat bli, usch. Intrycken att smälta är många och jag tror framför allt att Ferrari internt behöver ta sig ett rejält snack kring deras strategier som återigen var märkligt tveksamma. Ja rent av var nära att kosta dom vinsten idag. Efter segern från Carlos är han dessutom poängmässigt hack i häl på Leclerc. Spännande!

Tacksamt nog behöver vi bara vänta fem dagar tills det återigen är dags för mer av världens snabbaste motorsport. Spielberg i Österrike bjuder in till racing och kommer även bjuda på årets andra sprint-helg. Vilket är riktigt kul så klart! Mer racing, mer vroom, mer underbar F1! Så vad tyckte ni om dagens lopp? Tror ärligt talat det var den bästa racingen jag sett på Silverstone på år och dag. Makalöst, fantastiskt och helt gastkramande spännande!

HQ