Svenska
Blog
Philips Sonicare 9900 Prestige

Philips Sonicare 9900 Prestige

Jag hoppade på det elektriska tandborst-tåget förhållandevis sent och det var väl nu runt sju år sedan jag blev ägare av min första surrande käftrensare. En Braun Oral-B om jag minns rätt. Den var knappast någon högteknologisk mirakelmaskin och batteriet tog slut en bra bit snabbare än man kunde önska. Med handen på hjärtat var jag aldrig helt såld och två tandköttsinflamationer senare så åkte makapären rakt ner i soporna.

Istället vad det Philips jag vände mina förhoppningar till och deras Sonicare DiamonClean. Det var för snart fyra år sedan och det blev en kollosal vändning för mig personligen. Det vibrerande huvudet gjorde verkligen allt vad den snurrande Oral-B inte kunde och både tänder och tandkött hade nog aldrig mått bättre. Klart sextonhundra kronor för en tandborste fick anses som rejält mycket men så här när man tänker på det har det så klart varit värt varje litet öre flera gånger om.

Upplevelsen övertygade mig också om att fortsatt ha ungefär samma approach till munnhygien och specifikt då tandborstar som till en säng och madrass. Det är helt enkelt inget man ska snåla in på. Så när nu batteriet började ge vika en smula på min gamla trotjänare så var det inte så mycket att snacka om. En styck Philips Sonicare Prestige beställdes i midnattsblå. Tretusen-åttahundra kronor vibrerande kärlek med mer funktioner än jag antagligen någonsin kommer få användning av.

Men jag vägrar snåla, speciellt inte när det kommer till tänder och tandkött. Kommer inte på fråga. Och visst tusan märker jag skillnad, trots jag bara hunnit använda den i några futtiga dagar. Kan tyckas lite tramsigt att påstå men jodå, intensiteten på vibrationerna och rengöringsgraden är utan diskussion ett kliv upp från min gamla. Så nu återstår det bara att köra vidare i några veckor och se hur upplevelsen utvecklar sig, men kanske framför allt testa på alla lattjo funktioner som finns inbaka i den. Återkommer med mer utförligt omdöme. Tandborsten hittar ni här.

Vad kör du för eltandborste hemma?

HQ