Svenska
Blog

Castlevania-samlingen nummer ett är komplett

Skrivet av Mikael den 18 april 2019 kl 15:17

Konami har som bekant fått ett ryck och börjat släppa en drös retrosamlingar. Idag släpps Arcade Classics Anniversary Collection, som tyvärr är full av ointressanta shooters. Framöver kommer också Contra Anniversary Collection och Castlevania Anniversary Collection.

Den senare har redan fått fyra av åtta spel utannonserade:
Castlevania (NES)
Castlevania III: Dracula's Curse (NES)
Castlevania 2: Belmont's Revenge (GB )
Super Castlevania IV (SNES)

Nu fick vi veta de ytterligare fyra:
Castlevania Bloodlines (MD)
Kid Dracula (NES)
Castlevania the Adventure (GB )
Castlevania II: Simon's Quest (NES)

Nu var ju inte Bloodlines en lika stor sensation när de nyligen utannonserat det till Segas minikonsol, men det är trevligt att få med det i alla fall. Men utbudet i övrigt är tyvärr rätt bedrövligt. Vem bad om Kid Dracula när vi hade kunnat få exempelvis X68000-versionen av Castlevania? Var är Rondo of Blood eller till och med den remixade versionen Dracula X?

De senare spelen behöver vi nog inte oroa oss för, för Konami har mer eller mindre utlovat en andra samling. Där hoppas jag på att både GBA- och DS-spelen får vara med. Sen vore det kanske kul med Lament of Innocence och Curse of Darkness igen, om inte annat hade de bra musik. Eftersom Rondo saknades i den nuvarande samlingen tror jag att de helt enkelt inte vill krocka med den befintliga Rondo/Symphony-samlingen, så då uteblir också Symphony här, vilket inte är ett större problem för PS4-ägare men desto mer störande för andra.

Castlevania Anniversary Collection blir dock mest en historisk kuriositet. Allvarligt talat håller inte NES-spelen måttet idag och än värre är det för GB-spelen. Bloodlines och IV är fortfarande höjdare och är väl de jag överhuvudtaget kommer att lägga någon tid på, men mest väntar jag alltså på samling två.

HQ