Svenska
Blog

Petter är hopplöst konservativ (om Ghostbusters)

Skrivet av Mikael den 9 december 2019 kl 17:00

Så där ja, den nya trailern på Ghostbusters: Afterlife damp ner, och till skillnad från Petter är jag försiktigt positiv. Men så gillade jag Ghostbusters (2016) också, och är hypad för det mesta som gäller den här franchisen (inklusive Lego- och Transformers-tolkningar av Ecto-1).

Jag har inget emot att det blir en ny generation. Jag menar, vad är alternativen?

1) Ny variant med kvinnliga Ghostbusters - detta gick åt skogen.
2) Gammal variant med tre gamla gubbar som flåsar runt på Manhattan - seriöst, är det vad fansen vill ha?
3) Ny variant med unga Ghostbusters - det är detta.

Det är nog också smart att helt byta omgivning. Dels blir det för likt 2016 om man gör New York igen, och dels är det förmodligen tusen gånger billigare att spela in på vischan jämfört med att spela in on location, om så bara delvis. Jag tror också att de kan göra något intressant av att Ghostbusters verkar bortglömda - det var ju lite märkligt redan mellan ettan och tvåan. Sen hoppas jag också på att det någonstans antyds att spelet är officiellt med i tidslinjen, även om man inte behöver göra en stor grej av det.

Sen är det väl också rimligt att satsa på unga skådespelare. Sony vill verkligen att den här franchisen återupplivas och då ser man gärna en möjlighet att plöja ut nya filmer för överskådlig framtid. Så oroa er inte, vi får den där cyniska New York-filmen igen, om tjugo år.

Petter är hopplöst konservativ (om Ghostbusters)

HQ