Svenska

Vilka är de bästa pusselspelen?

Skrivet av Moose den 7 januari 2020 kl 16:38

Jag har på senare tid upptäckt tjusningen med pusselspel. Drog nyligen ner Rage 2 och härjade järnet med diverse tillhyggen som en blodtörstig flängande punkgalning, men insåg hur otroligt less jag är på den här typen av spel efter ungefär två timmar av explosioner med extra mycket eld.

I total tristess har jag istället fascinerat ramlat runt på diverse Youtube-kanaler där amerikaner med kepsen bak-och-fram ska ta sig in i en pussellåda. Det här föranledde ju att jag - ynka 100 kronor fattigare i Steam-plåboken - köpte och spelade igenom de första två The Room-spelen. Underbara spel helt i min smak. Uppskattar den lovecraftianska touchen och estetiken, komplett med peka-klicka-mekaniken. Det enda lilla sänket är väl att spelet håller en i handen lite väl ofta. Man kan ju tackla samtliga pussel genom att bara klicka musen sönder och samman på varenda pixel på skärmen för att vrida och vända på saker.

Har även lirat igenom Talos Principle och The Turing Test som en abstinent heroinist. De tog upp samtliga kvällar i två veckors tid. Intuitiva och stundtals jävligt utmanande tankenötter i fräsig miljö - det är precis vad min skalle hungrar efter.

Kort och gott - hit me with your best första persons-vy pusselspel. Äger en PC och ett PS4. Utöver ovannämnda har jag njutit i stora drag av genregiganten Portal också. Är dock mindre sugen på storydrivna äventyrsspel i stil med Firewatch och Vanishing of Ethan Carter. Mer levelbaserat önskas. Pusslen får gärna involvera mer gåtor och/eller diverse chiffer som kräver någon form av tankeverksamhet dessutom.

Allt som flörtar med någon slags existentiell mumbo-jumbo är ju pluspoäng direkt.

HQ