Svenska
Blog

E3 2018- Förhoppningar och förväntningar [Microsoft]

Skrivet av MrKalleOh den 10 juni 2018 kl 21:25

Solen skiner, värmen den sprider och långa nätter väntar oss i vårt avlånga land. Det våras för ljuvliga tider minst sagt, men för oss spelare firar vi av en annan anledning. Årets bästa tid är kommen, E3 är på ingång och det smörgåsbord av spelnyheter vi får ta del av är inget annat än ren och skär glädje. Inför varje E3-konferens tänkte jag lista mina tankar och förhoppningar, krav och förväntningar för att göra det hela lite mer spännande.

Microsoft|10 juni| 22:00

Under året är det många som har beskyllt Microsoft för att ha saknat de exklusiva spelen, men när jag summerar min lista på möjliga spelutannonseringar är listan lång. Microsoft har varit märkbart tyst i år och jag tror de ruvar på något riktigt stort. De sitter i en perfekt sits att golva oss, efter att EA lämnat ett minst sagt svagt intryck, där endast åtta spel visades upp varav ett spel var ett nytt IP. Jag hoppas Microsoft visar vägen och belönar fansens tålmodighet med tonvis av kvalitativa spel.

Jag spår att Microsoft kommer öppna showen med E3:s hetaste spel, Cyberpunk 2077. CD Projekt Red har ett tidigare samarbete med Microsoft, men att det skulle gälla någon exklusivitet är inte särskilt troligt. EA har redan bekräftat sin närvaro med Battlefield V, men om vi får se mer av Anthem återstår att se. Ubisoft brukar alltid dyka upp med Assassin's Creed i spetsen, men jag tror också vi får se Division 2. Metro Exodus uppvisades i fjol med släppdatum i höst, men försenades till Q1 och jag tror därför vi får se mer av det.

När det kommer till exklusiviteter har Microsoft både "Indiespel" och AAA-titlar. Om det är något indiespel som har stor potential att släppas under konferensen, är det givetvis Below som första gången visades 2013, men har sedan dess hållits i skymundan. Jag tror också vi får tre sommarspel i sann "Summer of Arcade"-anda och dessa är Below (juni) , Ashen (juli) och Ori and the Will of Wisps (augusti).

Microsoft kommer också att visa upp mer av Crackdown 3 för att förhoppningsvis övertyga oss om dess kvalitet. Vi kommer antagligen få se mer av det destruktiva multiplayerläget och en mer optimerad singleplaydel. Jag hoppas de har återskapat den klassiska Crackdownkänslan med stor frihet, ostiga karaktärer och total anarki. Nu när jag tänker på det, påminner faktiskt Sunset Overdrive en hel del om Crackdown och på tal om Sunset Overdrive ryktas det att utannonseras, men jag tror inte det är fallet; Insomnicac är som sagt upptagen med Spiderman och det vore lite konstigt om de dök upp på Microsofts scen.

Playground kommer givetvis vara närvarande med Forza Horizon 4, men frågan är om det är det enda de har att komma med? Det ryktas nämligen att de har blivit anförtrodda med utvecklingen av Fable och visst vore det härligt med lite brittisk humor? Jag tror ryktet stämmer och att en remake av Fable kommer utannonseras med släppdatum 2019. Jag tror också att Remedy kommer offentliggöra sitt hemliga projekt och att det är just Alan Wake 2.

Det är två år sedan Gears of War 4 släpptes och det känns lite för tidigt med en uppföljare, men kanske har The Coalition något annat att visa upp? Det ryktas nämligen att ett nytt Perfekt Dark är i utveckling, men vi får se om det faktiskt stämmer.

Halo är Microsofts största spelserie och visst vore det i sin rätta tid att visa upp Halo 6 i en pampig trailer. Jag hoppas vi får klartecken på Lockes avsked och att Master Chief är tillbaka i huvudrollen. Det vore roligt med gameplay, men det skulle inte förvåna mig om det behöver mer tid. Om spelet är tänkt att släppas i år måste de visa upp gameplay, annars tror jag på ett släppdatum, hösten 2019. Jag tror också vi får se en helt ny expansion till Halo Wars 2.

Utöver flaggskeppen tror jag Microsoft kan överraska med en exklusivitet på Vanquish 2, precis som Nintendo gjorde med Bayonetta 2. Det har tisslats och tasslats i omgångar nu och visst är det väl dags med ett nytt Conker? Om ett nytt Banjo skulle utannonseras tror jag det är Playtonic som står bakom utecklingen eftersom de verkligen brinner för genren.

Mina drömutannonseringar vore en reinkarnation av Scalebound, ett nytt helknasigt Oddworld eller en uppföljare till Phantom Dust.

Vilka spel skulle du helst vilja se?

HQ