Svenska
Blog

Konsten att hantera konstruktiv kritik (på internet)

Skrivet av MrKalleOh den 30 september 2018 kl 13:09

Anonymiteten på internet är fantastisk och låter oss prata fritt utan att stå till svars i det verkliga livet. Det sistnämnda är en viktig punkt eftersom det leder oss till att söka konflikter som annars inte skulle ha uppenbarat sig, och vice versa hade den utsatte inte haft samma mod att stå emot konstruktiv kritik av olika slag med ett lika hätskt tonläge (som inte sällan bottnar i ett försök att försvara sin legitimitet).

För när det kommer till ens värdighet på internet finns det inget värre än att erkänna ett misstag eller en felhandling. Ett harmlöst tillrättavisande utan några som helst anspråk på att skapa fejd eller osämja leder vanligen till ett hotfullt agerande från den målsägande personen som försvarar sin legitimitet in i det sista - vilket leder till att stämningen slår tillbaka på samma premisser - när det i grund och botten handlar om en persons säregna (o)förmåga att hantera konstruktiv kritik.

Syftet med denna blogg var att klargöra att ansvaret inte enbart ligger hos den åtalade personen utan den utsatte har lika stort ansvar att bemöta den konstruktiva kritiken på ett gemytligt sätt.

HQ