Svenska
Blog

Ska Gamereactor syssla med mobilspel?

Skrivet av NemNoX den 24 januari 2014 kl 21:57

Jag är kluven till om jag tycker GR ska ha med ipad/androidspel.. Det är en helt annan marknad. Andra användare osv. GR tycker jag ska vara helt inriktat på spelkonsoler eller handhållna "spelkonsoler". Där företagen som släppt enheterna i fråga haft tv-spel i fokus, inget annat. (Borträknat att de helst vill vara "multimedia alltiallo maskiner" så klart. Även om vi alla vet att i botten är xbox, playstation och wii. PS Vita och 3DS ett "äkta" tv-spelen/handhållna). PC är så pass många som köper enbart för spelandet att den fått nytändning (mycket tack vare spelare som tröttnat på sju år gamla konsoler..) och enbart därför är den numera med bland konsolerna. Var inte speciellt länge sen då dessa var två helt skilda läger. (Innan dess fanns i princip ingen riktigt objektiv speltidning alls. Då var alla antingen enbart för Nintendo eller Sega och det kastades skit och spyddes galla i första generationens "flame wars" m.m. Men det är en annan historia!).

iPad, iPhone, Samsung Galaxy..tja.. ios/android etc. Är en extremt annorlunda marknad.. Det släpps nya plattor och smartphones varje dag. Begreppet "för tidigt åldrande" har aldrig passat bättre in på en marknad.. Detta gör att en enhet som idag kan kosta 6-7000kr som behövs för att kunna spela de senaste RIKTIGA spelen (alltså INTE angry birds, wordfeud etc..) utan kan spela något av de omnämnda "AAA-spelen" (Om man nu kan säga att en sån klass finns till mobila enheter utom "handhållna spelkonsoler"..) ordentligt och så att det flyter på och inte enheten blir för varm. Om två år inte kommer kunna spela de spel som då finns att erbjuda då den redan är "för gammal". Uppdateringar slutar släppas och den, trots jättekapacitet, är enligt marknaden "för gammal".

Som tur är har inte tv-spels världen kommit dit än. Förhoppningsvis gör den aldrig det..


Förstår att ni på GR självklart vill rapportera om allt inom spelvärlden. Frågan är väl var gränsen ska gå på vad ni och vi läsare definierar "spelvärlden".. Jag tycker som sagt inte lyxprodukter (vilket en ipad etc i allra högsta grad är! En konsol är en livsstil, passion, intresse..som varar i många många år, inte lyx).

Jag har exempelvis spel på min led-tv. Vilket säkert många av er andra också har! Varför recensera inte dom spelen?
Lika löjligt som ni tycker att det skulle vara, lika löjligt anser jag det är för en (tv-)spelstidning att gå så långt(lågt?) att man ger sig in på en HELT annan marknad och börjar recensera spel mest gjorde för att dra in snabba cash och få in så många mikrotransaktioner som möjligt. Och "storspelen" släpps systematiskt så användaren måste uppgradera sin/sina mobiler och plattor så fort som möjligt. För att spelet i fråga ska flyta på ultimat. Sen finns det redan MASSOR av tidningar, både e-tidningar och IRL-tidningar som för den marknaden redan. Är inte emot utveckling av speltidningar. Som sagt, sammanslagningen mellan PC och konsolmarknaden var en mycket god idé Men i det här faller känns det bara fel på nåt sätt.. =;

Är jag ensam om att känna så här? (Trots en någorlunda ny mobil i handen full med spel jag aldrig läst en enda recension till..) :roll:

HQ