Svenska
Blog
Sorgliga ögonblick i spel!

Sorgliga ögonblick i spel!

Skrivet av Noire den 9 oktober 2013 kl 14:35

Spel har blivit allt mer film influerade! Speciellt på senare år när spel som Uncharted och Heavy Rain har kommit in i rampljuset. (SPOILERS)

Men inget etsar sig kvar i minnet lika bra som en sorglig händelse. Ett sådant moment är när Link återvänder till sin hem ö och hittar sin sjuka mormor i Wind Waker. Det väcker starka känslor då det berör familjen och vem vill se en familjemedlem må dåligt?

Slutet i Silent Hill 2 är också ett sådant som blandar in familj. Här blir det lite mer twist om kärlek och när man hör brevet James fick av sin fru läsas upp så blir man ju smått deppig. Familjen är ju något heligt. Det är nog just därför så många spel berör den. Joel och Ellies relation i Last of Us är mer eller mindre uppbyggt på samma sätt. Joels sorgliga förflutna bidrar till att spelet blir så bra.

När vi ändå är och berör familjen så kan man inte komma undan slutet utav Majoras Mask. Scenen när man ser Deku Scrub buttlern stå över det där konstiga trädet som man stöter på i början utav spelet känns ju så hjärtgripande. Inte konstigt att Link påminde honom om hans son.

En scen som många tyckte var sorglig var döden utav Louis Serra i RE4. Men för mig så spelade inte den så stor roll då Louis aldrig var någon viktig del i storyn och man hade inte så nära kontakt med honom.

Till skillnad från de sorgliga bort gångarna i Final Fantasy VII serien. Aeriths död var ju något man aldrig kunde glömma bort som en tio år gammal pojke. Men för mig så är det Zacks död som slår allt. Man visste att han skulle dö i slutet. Men scenen när Cloud och Zack säger sina farväl är bland det mest sorgliga som finns. Man känner nu i skrivandets stund hur tårarna hälsar på!

HQ