Svenska
Blog

Jag ser fram emot Elroy And The Aliens

Det senaste året har jag börjat se charmen med mobilspel, och kvalitén på dem har verkligen ökat markant om man orkar gräva sig djupare. Anledningen till att jag börjat intressera mig mer för spel till mobilen (i mitt fall Iphone) är till viss del för att jag helt enkelt är för utfattig för att hosta upp för blockbusterspelen, men också för att jag gillar tillgängligheten. Det är bara att plocka upp nallen och börja spela.

Ett spel jag ser fram emot är Elroy And The Aliens. Estetiskt doftar det Disney och gammal tecknad film. Allt är dessutom ritat för hand. Jag kan sitta och flukta in bilderna i timmar. Sen att huvudkaraktären är en rödtott (och förmodligen saknar tio tänder som alla britter) med frilla som en het eldflamma gör ju inte saken sämre direkt.

Jag faller alltså pladask för grafiken och musiken. Men spelmässigt har jag lite svårt att greppa det. Risken finns att det blir lite för mycket soppa. I en del av trailern springer han likt en stucken gris och hoppar som den bäste akrobat han är. Medan han i en annan löser pussel alá gamla peka-klicka-spel. Jag gillar dock båda segmenten.

Det återstår naturligtvis att se hur de lyckas med denna mix, men mina förväntningar är skyhöga. Jag vill mysa med det här pusseläventyret i höst, det är en sak som är säker.

Jag ser fram emot Elroy And The Aliens

HQ