Svenska
Blog
Reign of Kindos nya singlar

Reign of Kindos nya singlar

Skrivet av Oxpost den 24 mars 2018 kl 11:12

Grabbarna i The Reign of Kindo (eller Kindo, som de numer kommer kalla sig) har stått för några av de senaste årtiondets absolut skönaste och mest intressanta plattor, rent musikaliskt. Sedan jag först fick höra låten The Moments in Between har jag varit fullkomligt såld och avverkat samtliga av deras alster fler gånger än jag vill erkänna. Stundtals har det rört sig om samma nivå av besatthet som jag vanligtvis bara reserverar för Devin Townsend. Senaste släppet var dock för 5 år sedan och när de redan förra året började snacka om att en ny platta var påväg blev jag alldeles till mig och väntade ivrigt på att få ta del av vad de briljanta Buffalo-pojkarna skulle hitta på. Nu, ett helt år senare, har två singlar letat sig upp på Spotify, och det låter helt fantastiskt bra!

Return to Me
Den första av de två singlarna inledder lugnt och melankoliskt med ett ensamt piano som får sällskap av Joseph Secchiarollis kristallklara stämma. Allt som allt börjar det som en finstämd, ganska konventionell ballad. Sen hoppar Steve Padin in och börjar groova loss utav bara helvete och bara sådär ändrar låten karaktär helt. Efter ungefär 2:20 får vi ett hum om hur resten av resan kommer bli med en mer tydligt utpräglad funkig känsla som fullkomligen exploderar efter ett litet tag. Det här är en vidareutveckling av Kindos sound som känns helt underbart naturlig och helrätt. Det är inte nödvändigtvis bandets bästa, men det är lik väl en ruggigt bra låt!

Human Convention
Senaste singel släpptes så sent som igår, och inledningen är inte helt olik Return to Me sett till uppbyggnad då Joseph återigen gör Danny Pizarro sällskap i inledningen. Här väntar man dock inte med att kasta oss in i ett magiskt elektro-funkigt landskap. Efter 30 sekunder tar det fart på allvar och därefter är det som att lyssna på en mix av Totos synth-influerade funk-rock och mer klassisk funk a lá Tower of Power. Dock alltid med Kindos väldigt säregna prägel. Och varför inte kasta in lite sambainfluerade slagverk på det också? Det här är en fullkomligt fantastisk låt, och efter de första 10 genomlyssningarna vill jag påstå att det här mycket väl hör till bandets absolut bästa alster hittills!

Nu väntar vi med spänning tills plattan i sin helhet släpps, och av singlarna att döma förväntar jag mig inget annat än ren och skär musikalisk magi. Precis som vanligt när vi snackar om det här fullkomligt tokmagiska bandet!

HQ