Svenska
Blog
Rätt in i vuxenlivet

Rätt in i vuxenlivet

Skrivet av Oxpost den 2 december 2018 kl 13:49

Jag har genom alla år efter gymnasiet jobbat på varenda tänkbart serviceyrke ni kan tänka er. Livsmedelsaffär, äldreboende, förskola, restaurang, Media Markt, Liseberg - allting har kretsat kring att bemöta och hantera folk och deras önskemål (läs klagomål). Vid sidan av detta har det förekommit ett visst mått av pluggande från och till. Först med lärarprogrammet i Borås, som jag gav upp på efter ett år. Därefter tog det några år innan jag tog mig an en kurs i praktisk filosofi av ren nyfikenhet, och till slut fastnade jag på programmet Offentlig Förvaltning vid Göteborgs Universitet och i våras tog jag min efterlängtade kandidatexamen.

Därefter har jag febrilt sökt alla typer av jobb som jag överhuvudtaget haft minsta koppling till genom min utbildning. Serviceyrken kan absolut vara roliga och givande, men en människa kan bara hantera så många idiotiska frågor om hur mycket något kostar, varför det inte är någon rea på just den varan dom är ute efter eller (det värsta av allt) alla självdiagnostiserat "sköna" människor som tror att dom är så jääävla roliga med kommentarer som "Fan, om det inte står något pris så måste den ju vara gratis! Höh-höh." .... Om nu någon av er som läser det här känner igen er i att ni har fällt den här kommentaren till någon som jobbar inom service så bör ni omgående ta tag i era liv och inse att ni är ungefär lika roliga som liktornar... Summa summarum så har jag varit extremt less på den här typen av yrken ett bra tag. Därför känns det så otroligt skönt att jag numer gått och blivit heltidsanställd! Och inte bara det; jag är anställd av kommunen, och har därmed (som den betong-sosse jag är) börjat hinka kaffe på en nivå jag aldrig varit i närheten av tidigare.

Jobbet i sig är inget särskilt märkvärdigt. Jag arbetar numer som administratör för äldreomsorgen i en av Göteborgs stadsdelsnämnder. Definitionen av ett "lagom-jobb". Men jag stormtrivs hittills. För första gången sen jag tog studenten har jag tydliga rutiner. Jag går upp mellan sex och halv sju varje dag, jobbar mina 8,5 timmar (rast inkluderat) och sen är det antingen hemgång eller träning. Det bästa av allt är dock konceptet med lediga helger och betald semester. Jag kan planera saker. Jag kan tacka ja till fester eller allmänt gött häng utan att behöva säga att jag kommer senare för att jag såklart jobbar just den (och alla andra) helger. Det är en helt fantastisk känsla av lugn och frihet jag fylls av på daglig basis numer och mitt liv har helt plötsligt blivit så mycket lugnare och avslappnat. Fan vad gött det är ibland ädnå!

HQ