Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Motorvägar, kungariken, mörka pakter, Blitzkrieg och planetförstörare

Motorvägar, kungariken, mörka pakter, Blitzkrieg och planetförstörare

Ungefär sådär kan min just nu spellista summeras med några ord oavsett om jag besöker motorvägar i muskelbilar för att rädda kungariken genom flashiga svärdstrider mot robotar, demoner och kallande på gudarna själva i Final Fantasy XV. Eller om jag befinner mig i någon typ av dödsdans med lågor mot sjukdomsbeklädda nordmän och jätteråttor som ingått i en mörk pakt i Vermintide II. Samtidigt har jag försökt att balansera detta med Hearts of Iron 4 med sitt nya dlc som fokuserar på asien området under krigstiden och Stellaris med sitt dlc där fokus på massförstörelsevapen är i fokus.

Rent konkret har det kommit ut rätt mycket bra saker att spela den senaste tiden. Då har jag också lagt Kingdom Come: Deliverance på hyllan för stunden. Jag passade även på att köpa Sudden Strike 4 som fick lite ljumma recensioner förra året men det hade en dunderrea och spelet har varit riktigt bra trots en del brister.

Mer allvarligt är jag lite överlycklig över att Crash Bandicot Trilogi remaster paketet även kommer till PC och flera andra konsoler. Väldigt förvånad över att en så pass exklusiv serie sprids över till de andra. Jag spelade serien till PS1, PS2 och sen har jag inte ägt varken PS3 eller PS4 vilket gör det positivt och ett bra sätt att få återbesöka en barndomsupplevelse. Jag hoppas att flera serier gör likadant även något som exempelvis Super Mario. Och på tal om Super Mario... Smash Bros trailern var något av de mest intressanta jag sett från Nintendo. Nintendo titel övergår till Sauron brinnande öga möter Omen skräckfilms esque musik. Dessa kommer dock senare under året.

Kvar i Mars finns ett antal spel och det jag ser mest fram emot just nu är Far Cry 5 som trots "vi har gjort detta förr" känsla kan det ändå bli rätt ok. Devil May Cry 1-3 får också en hd utgåva på Steam vilket kan blir intressant. Valkyria Chronicles 4 dyker upp och ser bra ut synd nog så kommer det ingen PC version (på ett tag kanske). Rent spontant tycker jag att det är kul att se lite äldre spel som inte har existerat på PC kommer till formatet. Final Fantasy XV var något av en överraskning då spelet är riktigt bra även om serien har många titlar på PC. Jag ser också fram emot mer PC anpassade titlar som Pillars of Eternity II även om April kommer att domineras av konsoltitlar som God of War och Yakuza 6.

Jag ser dock fram emot Maj månad väldigt mycket då Total War: Warhammer 2 får tillbaka en faktion och kanske lite annat på kuppen i en patch. Utöver spel som State of Decay och i viss mån en remaster på den horribla PC versionen av Dark Souls 1. I spelväg tror jag dock att Maj kommer att domineras av Detroit: Become Human som ser ut att bli väldigt unikt. Min förhoppning är att spelet inte faller magplask och misslyckas med sin pitch gällande existens, AI och människors relationer mm.

HQ