Svenska
Blog
Katt Williams hos Rogan

Katt Williams hos Rogan

Skrivet av Petter den 29 februari 2024 kl 20:53

Han har upprört många, enligt egen utsago - sågat Hollywoods system och dess elit till höger, vänster samt "outat" kollegor på löpande band på slutet, komikern Katt Williams. Han är minst sagt en smula självgod och hans höga häst mäter tre meter i mankhöjd, men det är samtidigt fascinerande hur någon kan mosa på som han verkar göra, sett till kritik mot sin egen bransch. Tidigare idag besökte han Rogans podcast (som lyckligtvis är tillbaka på Youtube, nu) och den kikar jag in för tillfället. Go!

HQ
Ego-lyftarna trängs på gymmet

Ego-lyftarna trängs på gymmet

Skrivet av Petter den 29 februari 2024 kl 16:09

Jag är verkligen // verkligen ingen träningsexpert. Tvärtom. Trots daglig styrketräning i sju års tid (cirka 1700 pass inklusive ryggskov och vilodagar, om jag räknat ungefärligt rätt) är jag ingen som ska föreläsa för någon om något rörande styrketräning. Jag är dock väldigt medveten om att form och teknik är viktigare än att bara vräka runt vikter, och det där ser jag som ett återkommande problem om jag kikar runt på mitt gym. Nästan varenda karl jag ser, vräker på med vikt och hulkar upp järnklumparna med absolut noll fokus på hållning, teknik, form. Visst går det resonera som vissa gör ("alltid tar det nånstans") men för oss gubbar är det såklart mycket, mycket, mycket mer effektivt att halvera vikten, skärpa upp formen och se till att musklerna som du avser träna, utsätts för maximal stress - utan onödig risk för ihållande skador.

Ego-lifting är som en sjukdom. Att lyfta tyngst, är fränt. Viktigt, för många. Tydligen. Pratade med en gammal gymnasiekompis på gymmet häromdagen som efter några månaders ofrivillig vila nu var tillbaka och kände sig "sorgsen" av att inte orka samma vikter. Jag svarade att det kändes helt oviktigt så länge rätt muskler blev aktiverade och uttröttade på rätt sätt, för att maximera tillväxten, vilket han inte alls höll med om. "Att flytta mycket vikt är viktigt". Och så tror jag de allra flesta tänker. Och det är såklart så man som gammal farbror skadar sig, och det är såklart så man som gammal gubbe på enklast möjliga vis ser till så att musklerna i fråga inte växer som det var tänkt. Tror jag. Alla tränar naturligtvis precis som de vill, men för egen del är jag säker på att många skulle nå andra resultat om de lämnade sitt lyft-ego hemma...

HQ
Lidl chocksänker matpriserna med 20%

Lidl chocksänker matpriserna med 20%

Skrivet av Petter den 29 februari 2024 kl 13:36

Nu under hela mars sänker Lidl Sverige priserna på alla Matriket-produkter med 20%, meddelar de nu idag. Detta för att de vill att fler svenskar ska testa deras 100% svenska färskvaror som går under det varumärket. Med tanke på att vi här i det Hegevallska Residenset älskar Lidl och älskar Matriket-produkterna, blir detta naturligtvis alldeles superbt. Falukorven, mjölken, grädden, filen, creme fraichen, delikatessköttbullarna, osten... Vi köper allt det där varje vecka, året runt. Jag undrar vad Icas svar blir? Mest troligt en totalhöjning på 20%. 😂

Jag ska köpa Cheez Doodles-tröjan

Jag ska köpa Cheez Doodles-tröjan

Skrivet av Petter den 29 februari 2024 kl 13:27

Den 5:e mars släpper OLW en Cheez Doodles-kollektion vilket naturligtvis är ett måste. Eftersom jag avgudar ostbågar. OLW:s ostbågar. Jag har ätit dem i 40 års tid och ställer klockan nu för att hänga på onlinelåset till deras webbshop. College-tröjan får det lov att bli. Här!

Jag kikar på Code 8: Part II

Jag kikar på Code 8: Part II

Skrivet av Petter den 29 februari 2024 kl 12:31

Den var inte så himla dum, den där Code 8 (trots allt) från 2019. Kusinerna Amell och Jeffrey Chans snorbilliga dystopi överraskade och var i slutändan en underhållande scifi-bagatell. Och nu är det dags igen. Uppföljaren lades upp på Netflix igår och jag sitter och kikar på den just nu. Den är inget mästerverk (den heller) men jag gillar premissen. Recensionen är på gång.