Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Iphone 8 är världens snabbaste telefon

Skrivet av Petter den 25 september 2017 kl 17:33

Ingen hade trott det, som det verkar. Jag, Mac-Taliban som jag är, hade då verkligen aldrig räknat med att vad som under Apples september-keynote såg ut som en rätt blek smyguppgradering av Iphone 7 - skulle visa sig vara överlägsen alla andra mobiltelefoner på marknaden. Men så blev det, för i fredags chockade Apple de stora tekniktidningarna som i diverse benchmark-tester snabbt kom fram till att Iphone 8 inte bara klår Samsung och HTC utan fullkomligen krossar konkurrenterna. Iphone 8 är nämligen nästan dubbelt så snabbt som Samsung Galaxy Note 8.

"On the multicore portion of this test, the iPhone 8 hit 10,170. That's 54 percent faster than the score from Samsung's Galaxy Note 8, the fastest Android phone on the market today."

Det visade sig sedan under helgen att Apples senaste telefon har världens bästa mobilkamera. Dxomarks minst sagt utförliga jättetest förklarar på de mest initierade av termer hur överlägsen den är:

"The Apple iPhone 8 Plus is the best-performing mobile device camera we have ever tested. Its overall Dxomark Mobile score of 94 sets a new record, beating out the 90 points for both the Google Pixel and the HTC U11"

Här på Gamereactor har vi frågat Apple om ett testexemplar cirka 19 gånger nu, vid det här laget, men har ännu inte lyckats lägga vantarna på en Iphone 8. Förhoppningsvis sker dock detta inom den närmaste veckan.

Källa 1 / Källa 2

The Mummy var fruktansvärd

Skrivet av Petter den 25 september 2017 kl 14:57

Jag hade snuskigt låga förväntningar. Vi pratar 2/10 här. Jag hade förväntat mig renodlad smörja men tror faktiskt att Russell, Cruise samt Kurtzman lyckades chockera med en sämre film än förväntat (!). The Mummy (2017) var så pass genuint vidrig att det stundtals kändes som om tiden stod stilla. Och en stor del av mig skulle hemskt gärna vilja vara en liten fluga på väggen hemma hos Universal när de beslutar sig för att låta manusförfattaren bakom gediget usla filmer såsom Now You See Me 2, Cowboys & Aliens samt Transformers: Revenge of the Fallen regissera (och skriva) den första rullen i deras expansiva, snordyra monster-universum.

För jag får lov att förmoda att det inte kommer att bli några fler filmer i vad som skulle bli en tio-delad följetong likt den som Marvel Studios byggt upp. För Mummy har ju floppat, båda på bio samt hos kritikerkåren. Eller så laddar Universal nu om och tar nya tag, och försöker glömma Mummy så gott det går när de spelar in filmerna om Dracula samt Frankenstein. För lika menlös som Tom Cruise-karaktären Sergeant Nick Morton var, lika hopplös var mumien samt Dr.Jekyll. Det märks ju till och med under flertalet scener hur otroooooligt oinspirerad och vilse Cruise är, kanske för första gången på 20 år. Vilket säger massor.

The Mummy är så slapp, hoppig, förutsägbart hopplös i hur den slungar tittaren mellan den ena "storslagna Blockbuster-scenen" efter den andra att den på vägen helt glömmer såväl karaktärer som motiv, argumentation och dynamik. I slutändan är det en av årets tveklöst sämsta filmer och jag hoppas därmed innerligt att regissören/manusförfattaren Alex Kurtzman inte får vidröra någon av de följande monsterrullarna (om det nu blir några fler).

Mikrotransaktioner äcklar mig

Skrivet av Petter den 25 september 2017 kl 12:58

Nu får det lov att vara nog, helt enkelt. Nu säger denne gamle farbror stopp. För den mängd äckligt giriga mikrotransaktioner som breder ut sig i höstens storspel torde såklart anses som vidrigt av de allra flesta som säger sig vara ens det minsta intresserade av underhållningsformen. För jag håller med Kim om att mikrotransaktionerna i NBA 2K18 är överdrivna och gör spelet sämre, på alla sätt och vis. Och jag håller med Jonas om att mikrotransaktionerna i kommande Middle Earth: Shadow of War känns olustigt giriga. Det får lov att vara nog någonstans, och gränsen har vi alldeles strax passerat - om du frågar mig.

Jag förstår att detta är ett otroligt lättsamt sätt att fånga spelarna och som studio tjäna massor av pengar på miljontals små miniinköp inuti spelet, men det är nu dags att vi som spelare (och som spelkritiker) reagerar, starkare än någonsin. För när dedikerade singleplayerspel fylls till brädden av den här typen av inköp, då har det som sagt gått för långt. Missa nu inte Kimpas recension av NBA 2K18 där han kallar delar av spelet för "äckliga" på grund av just detta. Link!

Den här armhålan kostar dig 16 kronor.

En orch glömmer aldrig...

Skrivet av Petter den 25 september 2017 kl 12:23

Vi kommer att motta recensionsversionen av Middle Earth: Shadow of War idag, hoppas jag. Kimpa ska recensera det och vi hoppas naturligtvis hinna struta upp en bra text i god tid innan det väl släpps (den 30:e september). Innan dess vill jag passa på att tipsa om Warners två senaste reklamsnuttar för spelet, dock. För de är riktigt bra.

1 / 2

Mer singleplayermys i Half-Life (1)

Skrivet av Petter den 25 september 2017 kl 11:56

Jag skriker. Jag skriker, svettas och krafsar skrivbordet likt en vildsint mumrik. För det finns en ny singleplayermod ute till det 20 år gamla Half-Life (1) som jag ska spela ikväll. Det heter Half-Life: Caged och går ut på att man ska rymma från en finka som ser misstänkt mycket ut som Black Mesa (såklart). Mod-utve3cklarna stavas Future Games Select och hela kalaset finns att struta hem från Steam as we speak. Länk!

Kommer du att spela Caged, tro?