Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Att tillbedja den kritvita porslinsguden

Skrivet av Petter den 21 februari 2018 kl 18:37

Jag ska verkligen inte äckla er med detaljer men igårkväll drog vinterkräksjukan igång för denne rapplige tantfarbror och naturligtvis har det inneburit en natt värd att minnas. Jag har legat till sängs hela dagen idag och haft ont i kroppen samt feber och ser inte hur jag ska kunna sitta uppe och arbeta imorrn, heller. Det får bli lodrätt läge resten av veckan, tror jag bestämt. Jag spelade dock Monument Valley-designerns nya iOS-titel Florence igår och gillade det skarpt. Väldigt kort, väldigt simpelt men träffsäkert rent känslomässigt och varierat sett till olika spelmoment.

Ett väldigt mysigt litet "spel" (även om det egentligen är en interaktiv berättelse än något annat).

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Mina fem favoriter - Kvinnliga skådespelare

Skrivet av Petter den 20 februari 2018 kl 18:33

Under fjolåret korade jag, som du säkert vet, mina fem favoriter när det kommer till manliga skådespelare. Jag korade aldrig kvinnliga skådespelar-favoriter och tänkte väl då aldrig att det skulle vara något egentligt bekymmer, men har nu fått veta att det var direkt vidrigt gjort. Jag har kallats kvinnohatare vilket såklart är så långt från sanningen som det går att komma och i och med detta, har jag beslutat mig för att (bättre sent än aldrig, hey?) posta min lista över favoriter bland kvinnliga skådespelare. Here goes nathink!

(5) Meryl Streep
Hon ska ju tydligen vara så pass briljant i kommande The Post att hon tippas vinna Oscarn med lätthet. Och det är ju precis så briljant Streep varit under större delen av hennes karriär. Mitt Afrika, Järnladyn, En familj, Fantastic Mr.Fox, Adaptation... Det finns otroligt många otroligt bra roller signerat denna kvinna.

(4) Charlize Theron
Även om Charlize har en väldigt välförtjänt Oscar från Monster, känns hon ändå något underskattad - enligt mig. För hon är lika briljant i den filmen som hon är i Mad Max: Fury Road, Atomic Blonde, Young Adult samt The Road och hon hamnar därmed på plats fyra på denna lista. Jag ser väldigt, väldigt mycket fram emot Tully då Theron med enkelhet kan hoppa mellan brutal våldsaction till rollen som sömnplågad hemma-mamma hur lätt som helst.

(3) Audrey Hepburn
Breakfast at Tiffanys och My Fair Lady... Jag behöver vare sig skriva eller säga mer än så.

(2) Kate Winslet
Kate är precis som Theron och Streep en makalöst skicklig kameleont. För det är markant, distinkt olika roller i filmer som Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Titanic, Revolutionary Road, The Reader samt Steve Jobs som gjort henne till en personlig ultra-favorit. Mycket, mycket, mycket begåvad.

(1) Cate Blanchett
Carol, Elizabeth, Sagan om ringen, The Missing, Blue Jasmine, The Aviator, Babel... Det går att rabbla storslagna filmer innehållande storslagna roller signerade denna magiskt skickliga kvinna i en hel eftermiddag och ändå inte nå botten av hennes hutlöst imponerande meritlista. Detta är min favorit.

Hur ser din favoritlista ut?

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Laddar hem Florence

Skrivet av Petter den 20 februari 2018 kl 17:28

Det var väldigt länge sedan jag var så sugen på ett kommande iOS-spel som jag är när det kommer till Florence, skapat av Ken Wong (som var en av två kreative snillen bakom Monument Valley). Jag har följt utvecklingen och hade förbokat spelet sedan ett par veckor tillbaka, och nu ligger det på min Iphone 8 Plus och ser allmänt inbjudande ut. Ikväll sja jag spela igenom det och hoppas att det är precis så bra som jag hoppats på.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Underbart vacker (svensk) pixelgrafik

Skrivet av Petter den 20 februari 2018 kl 15:52

Jonas recenserade Iconoclasts imorse och även om jag inte rört spelet är jag redan förtrollad. Joakim Sandberg är en fena, en av våra bästa, och han har ju som vi berättat utvecklat detta underbart tjusiga spel på egen hand. Det finns en härlig intervju på Tuben med Jocke där han berättar om sin resa samt om spelet i fråga. Länk

Klicka här för att komma till recensionen.

OTROLIGT TJUSIGT.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Två nya spel-logos som jag gillar

Skrivet av Petter den 20 februari 2018 kl 10:37

Jag borde väl kanske inte älska Nintendo Labo-loggan, den är ju i grunden ganska banal. Men jag gillar den jättemycket. "Extreme/machine"-fonten fungerar kanonbra här och enkelheten i den ofullständiga ramen bidrar till en lekfull känsla trots att allt annat är superstiligt. En annan som jag verkligen älskar är Cryteks Hunt: Showfown-logo. Den ger en perfekt känsla av vad spelet är och innehåller för typ av atmosfär utan att tumma på känslan av stilrenhet och perfekt balans. Visst är det "slitna" filtret inuti "Hunt"-bokstäverna lite för mycket men i övrigt är detta en strålande spel-logo.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus
Gamereactor

Tidningen

More

Copyright 1998-2018 - Utgiven av Gamez Publishing A/S, Toftebæksvej 6, 2800 Kongens Lyngby, Denmark.