Svenska
Blog
Switchfoot briljerar live

Switchfoot briljerar live

Skrivet av Petter den 22 maj 2008 kl 19:18

Jag ser varje kväll på Jay Leno och på Conan. Ingen riktig kväll slutar utan en stund hemma hos Leno. Även om jag tycker att programmet ibland är läbbigt tillrättalagt. Och alla artister låter nästan alltid illa när de spelar hos Leno. Förklaringen ligger delvis i att många amerikanska band helt enkelt inte är särskilt bra på att spela live, men också i att direktmixen som görs hos Leno oftast är bristfällig, saknar rymd, djup och balans.

Men ibland stämmer allt. Och då är det magiskt, även om det bara är för en liten låt. I förrgår besökte Switchfoot The Tonight Show, för att framföra låten "This is Home" som skrivits specifikt för soundtracket till den nya Narnia-rullen.

Jag gillar (alltid) Switchfoot. De är grymma, oavsett hur religiösa eller hur söliga de nu må vara. Switch är ett av mina favoritband. Och att grabbarna kan lira live, råder det absolut ingen tvekan om.

Hos Leno hade de med sig stråkar, piano, och spelade med akustisk kompgitarr i stycken, enbart refräng. Och som de spelade. Jag var helt kall i kroppen, så bra var det. Jag gillar speciellt hur o-skolade sångaren Jon Foreman använder micken som ett instrument, fejdar och visar prov på god teknik, något som FM-rock-sångaren vanligtvis inte kan skryta med. Sen blir det knappast sämre av att låten regerar, heller.

http://www.youtube.com/watch?v=QgS9obNAne8

HQ