Svenska
Blog

Stor & Stark: Tillskott

Skrivet av Petter den 16 januari 2019 kl 13:50

Jag njuter av min första (hela) vilovecka från gymmet denna vecka sedan maj. Och den behövdes, kan jag säga. Har känt mig hopplöst trött de senaste två veckorna och min kropp har skrikit efter detta. Men det innebär ju inte att jag inte kan skriva ett till inlägg i denna följetong där jag under de senaste månaderna berättat om min väg tillbaka från steloperationen och om hur jag byggt upp mig själv, igen. Tack vare styrketräning. Som jag tidigare varit inne på har jag under stora delar av det sista året ätit rätt rejäla mängder. Jag har mosat i mig mat och då satsat på bra mat, såklart, och inte snabbkäket som jag tidigare alltid pysslade med. Maten har varit superviktig, såklart, och utgör enligt diverse experter mer än 65% av de resultat som fås via styrketräning. Med det sagt hart jag även använt mig av ett par olika tillskott och det handlar inte om att jag inte kunnat nå mina resultat utan, eller att det inte går att bara käka ännu mer mat för att slippa köpa dem, utan det har bara varit en bekvämlighetsgrej från min sida.

Jag vet inte vad det är för fel på mina smaklökar men jag kan bara inte förmå mig att dricka det "vanliga" pulverproteinet som görs på vassle. Det går inte, och då har jag trots allt testat nio (!) olika sorter från sex olika märken. Det går bara inte. Den där unkna, nästan kompost-aktiga eftersmaken och klumparna som ibland uppstår i mjölken/vattnet man blandar skiten med får mig att vilja kaskadkräkas. Jag har testat, i omgångar. Men vet idag att det inte går. Att det aldrig kommer att gå. Jag ville dessutom satsa på ett proteintillskott som var färdigblandat för smidighetens skull. Nåt som jag kunde förvara i kylen samt i träningsväskan och bara slita ut och halsa. Ett par gånger per dag. Och efter att ha testat en hel radda olika varianter föll valet på helsvenska Gainomax. Det är Gainomax som hjälpt mig upp till 200 gram protein per dag, det senaste året. För att åta så mycket protein varje dag är enligt mig ingen självklar sak. Tvärtom. Det är direkt svårt.

Jag har druckit en svart tetra (som innehåller socker och därmed massor av kalorier eftersom kroppen skriker efter dessa efter ett tungt pass) minuten efter avslutat träningspass (varje dag) samt kompletterat med två stycken "Lean Protein" (som är helt sockerfri och därmed snål på kalorier) under dagen. Den svarta innehåller 20 gram protein medan den via ("Lean") innehåller 30. Lika mycket som en burk tonfisk, med andra ord. Jag föredrar vanilj-smaken och har i stort sett enbart köpt denna, anser båda dessa tetror vara godast på marknaden vilket gör det snorenkelt att hälla i sig ett par tetror per dag snarare än att som för egen del truga ned pulverproteinet.

Jag har även druckit en skopa kreatin, varje dag, sedan i mars. Jag har valt att köra på rent monohydrat och har alltid blandat det med vattnet i min träningsflaska, som jag dricker under själva passen. det finns massa "sanningar" om att man måste dricka kreationer efter träning och att man måste lägga det i cykler för att kroppen inte ska bli van det, vilket är båg. Bara. Jag tog del av två seriösa, vetenskapliga studier, rörande detta och det finns inga som helst vetenskapliga belägg för att det skulle vara viktigt när man tar kreativt, bara man tar det varje dag, och det där med cykler är bara rent påhitt. Tydligen. Så, så har jag gjort. Jag har även haft en skopa BCAA i mitt träningsvatten även fast jag vet att det inte finns några vetenskapliga bevis för att denna typ av grenade aminosyror skulle ha någon egentlig inverkan på ens träning. Det "kan" vara bra, och just därför har jag använt mig av det då det kostar cirka 300 kronor per år, också.

Så har jag gjort gällande tillskott. Hur gör du?

Stor & Stark (1): Starten
Stor & Stark (2): Smärta
Stor & Stark (3): Grunderna
Stor & Stark (4): Före / efter-bilder
Stor 6 Stark (5): Maten
Stor & Stark (6): Bröst / Biceps
Stor & Stark (7): Axlar / Triceps

Stor & Stark: Tillskott

De tre tillskotten jag använt mig av under året.

HQ