Svenska
Blog

Best of Spelstudios

Skrivet av Petter den 7 mars 2019 kl 12:42

Det kryllar av Best of-listor här på siten just nu och det känns roligt att ert gensvar varit så positivt. Det ääär ju roligt med listor. Läsa andras, göra egna, diskutera smak och tycke. Och just därför kommer vi naturligtvis att mosa på. Dags för mig att kora det jag personligen anser vara spelvärldens fem främsta studios. Here goes nathink!

(5) Nintendo EAD
Super Mario World, Super Mario 64, Super Mario Galaxy, Zelda: Link to the Past, Ocarina of Time... Ja, du fattar ju såklart exakt hur bra denna studio är.

(4) Blizzard
Warcraft II, Warcraft III, Diablo II, Starcraft, Starcraft II, Overwatch - De solsting jänkarna i norra Kalifornien har under 20+ års tid hållit kanske världens högsta lägstanivå och som det ser ut kommer Blizzard att fortsätta med sin otroliga guldstandard.

(3) Rockstar
Grand Theft Auto III skrev om regelboken för hela spelvärlden och i och med Grand Theft Auto V samt Red Dead Redemption 2 har de ju cementerat sig som en av de främsta spelmakarna genom alla tider.

(2) Naughty Dog
Crash 2, Jag & Daxter, Uncharted 3, The Last of Us... Det där är mästerverk allihopa, på sina egna vis. Och med tanke på att jag idag håller Joel och Ellies minnesvärda resa som mitt favoritspel genom alla tider är de lortiga jyckarna givetvis med i topp här.

(1) Valve
Half-Life och Half-Life 2 är spelhistoriens två främsta förstapersonsskjutare enligt mig. Att de även står bakom pusselgiganterna Portal och Portal 2 samt regerar Moba-genren med Nota gör knappast saken sämre. Valve är bäst, av dem alla. Även om de urinerat på de mest lojala fansen nu sedan 2004 med hela den här onödigt trött-tramsiga Half-Life 3-fadäsen.

Best of Spelstudios

Hur ser din personliga favoritlista ut?

Andra delar ur denna bloggserie här:
Best of Actionfilm
Best of Skräckfilm
Best of Godis
Best of Komedier
Best of Trummisar
Best of Läskeblask
Best of Gitarrister
Best of Krigsfilm
Best of Thrillers
Best of Spelhjältar
Best of Dramarullar
Best of Biltillverkare

HQ