LIVE
HQ
logo hd live | Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Blog
      Så bra var The Mandalorian

      Så bra var The Mandalorian

      Skrivet av Petter den 10 januari 2020 kl 14:18

      Jag hade lite för höga förväntningar, tror jag. Och det började ju så pass fint att jag blev gråtmild. Avsnitt 1-3 var riktigt, riktigt fina även om det kändes som om Disney valt sitcom-upplägget utan någon som helst anledning. Men ja, det började stabilt, minst sagt. Påkostat, atmosfäriskt, snyggt, explosivt, tight. Sen dök det, ordentligt åh. Jag tycker nog att de tre följande episoderna var direkt usla och det kändes lite som om serien tappade fotfästet och som att serieskaparen Jon Favreau inte visste vad han ville säga/berätta. Sen ordnade en del upp sig inför finalepisoden som var kanonbra, men på det stora hela måste jag nog ändå säga att jag är besviken.

      1,4 miljarder kronor, på det där? Det märktes i stort sett aldrig och beslutet att föra 25 minuter korta mini-mysteries-avsnitt med Xena: Krigarprinsessan-känsla istället för att mosa på med ett mörkt, tungt thrillerdrama med en tio timmar lång story-arc, begriper jag fortfarande inte. Det hade väl varit en sak om detta hade varit 1999, och Disney avsåg att lansera ett eget TV-nätverk (korta episoder med en start och ett slut i varje avsnitt) men nu är det ju inte 1999 och med streaming som plattform hade en-timmes-avsnitt som alla knöts ihop av en riktig story, naturligtvis varit att föredra.

      I slutändan ger jag Mandalorian betyget 6/10, som helhet. En del bra avsnitt, ett gäng bedrövligt kassa (det som utspelade sig i träsket med Gina Carano samt det med Rusta-Hellboy™ är något av det sämsta jag såg på TV förra året) vilket gör att jag måste kalla säsong ett för en rätt rejäl besvikelse, trots allt. Inte "The Last Jedi-kasst" men heller inte så bra som det såklart hade kunnat bli. Vad tyckte du?

      HQ