Svenska
Blog

Hur många streaming-tjänster är "för många"?

Skrivet av Petter den 20 januari 2021 kl 17:36

Jag har idag fyra stycken streaming-tjänster som jag aktivt prenumererar på. Det brukade handla om fem, men jag har avslutat en av dem. Netflix, Disney Plus, Amazon Prime samt HBO Nordic är de jag betalar för, och jag skulle ljuga om jag påstod att jag tycker att det är värt det. Minus Netflix, som är överlägset bäst idag och värda sina 150 kronor per månad, händer det ju i princip iiiingenting på de andra tre tjänsterna. Det står stilla. Startsidorna i respektive Smart TV-app ser alltid ut som senast varje gång jag klickar in mig på dem, och jag börjar fundera på hur länge detta kommer att fungera. Streaming-landskapet som det ser ut idag.

Att linjär-TV, med mer reklam än faktiska program, är lika dött som disco (idag) är vet vi alla. Stendött. Samtiden och framtiden stavas naturligtvis streaming men hur många tjänster är för många, och hur länge kan mediagiganterna tro att det fungerar för oss användare med 30+ olika typer av tjänster? Frågeställningar som jag naturligtvis inte kan svaren på, men jag vet åtminstone att fyra är min smärtgräns. 500 kronor per månad är min absoluta gräns, känns det som. Och när Paramount nu utannonserat sin helt egna streaming-tjänst precis som Sony, undrar jag hur många det kommer att finnas om ett år, eller två.

Hur många prenumerationer har du, och anser du att utbudet börjar bli lite väl plottrigt, och att det borde finnas ett sätt för dessa giganter att "gå ihop"?

Hur många streaming-tjänster är "för många"?

Man drar nog inte större maskar ut rumporna med "dragare" som Gemini Man, RuPaul samt Paw Patrol, inte.

HQ