Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Superimpopulära åsikter

Superimpopulära åsikter

Skrivet av Petter den 13 maj 2022 kl 17:52

Jonas (som startade denna underhållande bloggserie) har dunkat upp fyra eller om det är fem stycken inlägg med hans impopulära åsikter och som vanligt när det gäller Mäki/Me håller vi i stort sett inte med varandra om en enda sak, någonsin. Haha. Jag känner nog ingen människa på denna planet som jag håller med mindre, generellt, om allt mellan himmel och jord - än Jonas Mäki. Vi är verkligen rena, raka motpooler när det gäller allt - Och det skapar såklart en alldeles särskild dynamik här på Gamereactor. Att kunna delge olika delar av ett totalspektra och stå på varsin sida om diverse åsiktskorridorer tror jag ger oss bredd och djup, eller jag hoppas det åtminstone och i detta inlägg tänkte jag helt enkelt dunka på med ett antal högst impopulära åsikter som jag står bakom. Here goes nathink! 😁

Dagens elbilshysteri är absurd

Toyotas VD sade det väl egentligen bäst - Dagens fullständigt sanslösa elbilshysteri är absurd. Ett enda Tesla-batteri väger 400 kilo och för att ta fram det krävs det att man processar 2,6 ton (!) med råmaterial och om vi ska köra runt med alla de elbilar som klimatvurmarna (på sin minst sagt extrema godhetspoängs-jakt) vill, skulle vi alltså tvingas utvinna mer råmaterial ur vår mark än vad mänskligheten gjort på 70 000 år. Alla fattar att en andel elbilar är rätt väg att gå och att vettiga hybrider och framförallt snåla, smarta, moderna bensinmotorer är vägen framåt här. Förnuft och sans. Men icke... Klimatalarmen överdrivs å det gröööövsta för att tvinga in alla bilägare till elbilsköp, för att staten sen ska kunna omkull kasta allting om fem år med kilometerskatt och batteriskatt bortom all rimlighet. Just wait for it.

98,9% av all fisk smakar illa

Frank Hegevall har via skolmaten kommit fram till att hans favoritmat numer är lax. Färsk laxfilé i ugn, med lite citron på och örter. Det har vi därför ätit två dagar nu tillsammans med rostad potatis. Frank Hegevall äter som en strongman-världsmästare när den slemmigt ljusrosa fisken dukas fram på matbordet medan hans stackars gubb-far mest bara sitter och "låtsas" gilla det. För om sanningen ska fram så smakar i stort sett all fisk illa. Och då menar jag inte illa som i att det inte är "gott som pizza" utan småsurt och unket. Och det tror jag handlar om att fisken vi äter inte är tillräckligt färsk. För alla som fiskat öring ur en fjälltjärn, rensat den på stranden och grillat den över öppen eld nio minuter efter att den plockats upp ur vattnet vet mycket väl hur riktigt färsk fisk kan och ska smaka. Färskt. Utan den där unkna, småsura, märkligt äckligt undertonen.

Att media inte rapporterar om Covid-vaccinets negativa sidor är äckligt

FDA tvingade Phizer att för ett par veckor sedan släppa dokumentationen kring Covid-vaccinet, vilket Phizer absolut inte ville (de yrkade på att det skulle hållas hemliga i 75 år). Där framkommer det med att vaccinet har 0,87 procents effektivitet vid två sprutor och 1% effektivitet vid tre sprutor och att dryga 4% av de som genomgick Phizers sju veckor (!) korta "human trials" innan det rullades ut - dog av vaccinet. Det framgår också att vaccinet aldrig ens testades på människor under 25 år eller på gravida. Att DN, Expressen, SVD, SR, SVT och alla andra inte skriver om detta är äckligt. Regelrätt äckligt. Nog har vaccinet haft någon nytta för några i de mest akuta riskgrupperna, det säger jag inget om (det har det ju) - Men hur detta vinklats och hur hela rapporteringen vinklats gör mig uppriktigt illamående. Säg sanningen. Ge folk den breda, sanna bilden och låt oss skapa vår egen uppfattning utifrån det.

Daniel Day-Lewis är tidernas mest överskattade skådespelare

Han är bra, det är han ju. I Moikanen och Min vänstra fot är han till och med jättebra. Men sen då? Jag är en av extreeeeemt få som anser att den unisont superhyllade method-skådespelaren är tidernas kanske mest överskattade och när hans roller i Gangs of New York (som generellt sett åldrats helt horribelt illa) samt There Will be Blood höjs till skyarna himlar jag mer än gärna med ögonen som en regelrätt fjortiz. Detta eftersom den gamle Daniel spelar över, konstant. Gormar, skriker, viftar och flaxar likt en överdimensionerad papegoja-på-steroider och hans roller i dessa filmer blir aldrig trovärdiga enligt mig ringa mening. Inte för en sekund.

Avatar är den 2000-film som åldrats allra bäst

Jag tyckte att Jim Camerons direkt hutlöst efterlängtade miljardprojekt var "bra" när jag såg den på premiären för 13 långa år sedan. Bra film. Roliga smurfar. Snygg 3D-grafik. Idag... 13 år senare tycker jag inte längre att den bara är bra. Jag tycker att Avatar är briljant, för vad den är. När folk pratar om popcorn-film där man som tittare bara kan "slå av hjärnan och åka med" finns det i stort sett ingenting bättre än Camerons blå jättesmurfar. Jurassic Park spelar i samma liga... Och möjligtvis även Indiana Jones (1).

Starksprit borde totalförbjudas

Allt är förbjudet idag, snudd-på. Det finns förbud eller stränga regler för i princip varenda liten aspekt i våra liv men när det gäller starkspriten, som raserar familjer och tar över 300 000 personers liv varje år (internationellt) finns det knappt några, alls. Detta anser jag vara så skevt att jag knappt vet var jag ska börja i mitt korståg mot alkoholen. I min värld borde skiten totalförbjudas, raderas från jordens yta. För det är penseltvätt det där, som förgiftar kroppen och enbart förstör. Om ett ljusgrönt ogräs (med flertalet positiva effekter och viss läkningskraft mot särskilda åkommor och bekymmer) som på internationell basis dödar noll personer varje år ska fortsätta vara olagligt, ska även starkspriten vara det - såklart. Förbjud, och avreglera och stäng igen Systembolagsskiten på samma gång, den gamla dammigt trötta dubbelmorals-högborgen klar vi svenskar oss alldeles utmärkt utan.

Sverige behöver inte gå med i Nato

Nej, det är idag inte nödvändigt enligt mig, även om jag tror att det kommer att ske och även om det verkar som att merparten svensk vill just detta. Sverige är idag inte direkt hotade av något land och även om knäppgöken Putins krigande i Ukraina såklart oroar - Står vi om jag förstått saker och ting rätt säkert skyddade av bland annat Storbritannien som har en av världens mest kapabla försvar och som är direkt-allierade med framförallt Frankrike och USA. Skulle Sverige invaderas, utan Nato-medlemsskap, skulle vi enligt den information som jag hittar få hjälp från dag ett via tydliga och långvariga garantier och om vi just nu skippar medlemsskapet kommer vi även att slippa radikalt höjda skatter för att täcka upp för den smått sanslösa medlemsavgiften.

HQ