Svenska
Blog
Mina bästa stekpannetips

Mina bästa stekpannetips

Skrivet av Petter den 6 december 2022 kl 15:33

Jag fick frågan tidigare idag... "Kan du inför julen tipsa om dina favoritstekpannor". Givetvis kan jag det, för jag har två favoriter efter att ha testat närmare 20 (!) stycken de senaste tio åren. Här kommer mina finaste tips.

 

Bäst, allround:

Demeyere Proline / Go!

Du behöver en Demeyere i ditt kök. För du behöver bara köpa en, och sen användas den varje dag för resten av ditt liv. Precis som de flesta professionella kockar i stora restaurangkök bör du välja en Demeyere som jag tycker är det bästa jag någonsin testat. Min är snart 11 år gammal och ser ut som ny. När jag var i Amsterdam senast och åt på en riktigt härlig krog stod alla linjekockar och mosade på i varsin Proline och jag frågade kökschefen om pannorna, och de hade kört dem alla sedan de först öppnade, 16 år tidigare. Makalös kvalitet, väldigt fina stekkärl.

 

Bäst med non-stick:

Greenpan Barcelona / Go!

Pannor med nonstick-yta håller aldrig som en rostfri panna eller en i gjutjärn. För mig håller de i cirka 11-12 månader innan beläggningen börjar släppa, och då kvittar det om man betalar överpriser för Scanpan eller Tefal, eller köper billigare varianter från exempelvis Satake. Just därför är det smart att inte lägga föööööör mycket pengar, här. Bästa och mest prisvärda pannan just nu, med nonstick, är Greenpans Barca, enligt mig. Bra pris, bra byggkvalitet, tjock botten och tålig beläggning. Min är ett år nu och kommer säkerligen att hålla i ett halvår till, som det ser ut. Minimum. Klart bättre än den dubbelt så dyra Scanpan CTX.

 

Lycka till i köket! 😎

HQ