Svenska
Blog

Välkommen!

Skrivet av Petter den 12 juni 2006 kl 17:42

06.20 stod klockan på imorse då jag släckte lampan. Timmen innan hade tidningsbudet knölat ned dagens DN i brevinkastet och samtidigt som jag öppnade fönstret lite mer för att inte dö av en plötslig värmechock slog grannen i dörren, på väg till jobbet. Vänt på dygnet tänker du, och visst är det så. Jag har semester, och har så haft i 5 dagar nu. Och även om jag nödvändigtvis inte stannar uppe hela nätterna bara för att jag är ledig är nätterna just nu magiska, och jag har inga tankar på att vända tillbaka. Magin utgörs däremot inte av vackra solnedgångar, romantiska promenader, ihärdigt äventyrande i World of Warcraft eller sjövilda grillfester. Nej nej, just nu spelas finalmatcherna mellan Miami Heat och Dallas Mavericks i den amerikanska basketligan, och jag är som vanligt fastnaglad vid TV:n.

För det kostade mig 6500 kronor vid årsskiftet att köpa en box med möjlighet att få in de två största amerikanska sportkanalerna. Tidigare om åren har jag kikat på de viktigaste matcherna i varje säsong hos en vän men bestämde mig i år för att se åtminstone 60 matcher, hemma hos mig. Sagt och gjort, 64 (exklusive slutspelsmatcher) har det blivit och en himla massa djupa avgrundsvrål, svordomar, glädjeskrik och allmänna lyckorus. Mitt favoritlag Detroit Pistons åkte ut mot Miami i semifinalen, en vinst Heat hade förtjänat då både Wade, Morning och O'Neal spelade sin bästa basket på hela säsongen. I finalen, där två matcher hittills spelats, står nu Heat mot Mavericks. Två lag som aldrig varit i NBA-final och två lag proppade med spännande spelare som hela tiden utvecklas.

Nattens match (match två av sju) var en av de bästa basketmatcher jag någonsin sett innehållande kanske det mest fulländade försvarsspelet på hela säsongen (sorry Ben Wallace, men så var det) och coaching i absolut toppklass. Mavericks säkrade sin andra raka vinst mot Heat som hade problem med skyttet och framförallt med Dampiers suveräna försvarsspel mot O'Neal.

Match tre går på onsdag natt, tyvärr är jag då i Danmark hos vår systertidning för planeringsmöten inför hösten och kommer därmed att missa den. Jag hoppas dock på en tredje vinst för Mavericks som förtjänat en NBA-titel mer än Heat - och som alltid spelar roligare basket.

I övrigt är tempot lugnt här på Gamereactor för ovanlighetens skull. Vi lämnade vårt 38:e nummer till tryckeriet för över en vecka sedan och har sedan dess egentligen inte gjort någonting. Dagliga nyheter, recensioner och ingående förhandstittar här på siten fortsätter vi såklart att spotta ur oss men det är skönt att kunna varva ned lite efter en hektisk vår och inte behöva tänka på nästa nummer av tidningen förrän om ytterligare två veckor.

Nummer 38 är den första tidningen vi gjort som trycks på ett tjockare omslagspapper, vilket känns jätteroligt för oss som jobbar med blaskan. Istället för vårt vanliga 90 grams-papper har vi denna gång tryckt omslagsarket på 170 gramspapper som sedan lackats med UV-lack. Tidningen finns ute i 1000 svenska butiker imorgon, dimp gärna in på forumet efter att ni plockat den och skriv vad ni tycker om omslaget, papperet och givetvis även innehållet i tidningen.

HQ